AKTUELNO

Predsednik Srbije sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu, a tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu, a tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

Značaj saradnje naše zemlje s Poljske raste sve više, kao što raste i njen značaj u EU, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovara sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom u Davosu.

On je podsetio da je tokom prošle godine trgovinska razmena sa Poljskom bila oko 1,2 milijardi evra i da se ona uvećava iz godine u godinu. - Poljska je zemlja koja je 15 po našem izvozu, a šesta po našem uvozu. Njen značaj u Srbiji raste kao što raste značaj Poljske u EU - naglasio je Vučić i dodao da veruje da će imati priliku ove godine da ugosti predsednika Poljske u Srbiji.

Predsednik Vučić zahvalio je poljskom kolegi na kontinuiranoj podršci Poljske evropskim integracijama Srbije i izrazio neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, rečeno je u saopštenju.

Vučić je istakao da je trgovinska razmena u porastu i da je neophodno privući što veći broj investitora iz Poljske, što bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja.

Foto: Tanjug

Predsednik Duda je rekao da Poljska iskreno i intenzivno podržava evropski put Srbije.

Duda je istakao i da je važno poslati jasnu poruku da je Unija živa i pozvati zemlje, koje žele da se pridruže Uniji, da to i učine.

Tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.

Vučić je prethodnih imao niz susreta sa evropskim i svetskih zvaničnicima.

Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Đentilonijem, španskim kraljem Felipeom, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin...

Vučić i španski kralj Felipe VI:

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Poljska

#Sastanak

'