AKTUELNO

Izbori za Grad Beograd koji se planiraju za 4. mart sve više se zahuktavaju, ali opozicija i dalje nema rešenja za svog predstavnika.

Iako se činilo da je moguć dogovor i da kao zajednički kandidat jednog dela opozicje bude Dragan Đilas, to se ipak neće dogoditi.

Naime, očigledno je da nešto ne štima i da će Đilas ostati sa ovom podrškom koju ima, jerni predsednik SDS-a Boris Tadić neće da ga podrži i beži glavom bez obzira od Đilasa.

Sukob između Tadića i Đilasa datira iz "zlatnog doba" drugovanja u Demokratskoj stranci. Kada je Đilas uspeo da udari i smeni Tadića sa mesta predsednika demokrat, njihov se sukob produbio. Tadić mu to nikada nije oprostio.

Ali, neko vrlo moćan opet je za kratko uspeo da ujedini ovu dvojicu "demokrata" i činilo se kao da mu je Tadić oprostio. Međutim, to se neće dogoditi i Tadić, neće dati podrški svom bivšem nasledniku.

Tadić je bio jasan, "da bi SDS podržao nekog, prvo mora da se sprovede „normalna“ procedura i „normalni“ razgovori opozicije, i da ne smatra da je dobro da se ljudi „sami kandiduju pa da onda sami traže podršku“.

#Boris Tadić

#Dragan Đilas

'