AKTUELNO

Odgovarajući na pitanja, građani, ali i pojedini političari opozije ponovo su šokirali građane.

Ekipa nove emisije ''Kontravizija'' koja se emituje na TV Pink, autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića odlučila je da napravi specijalnu anketu, imajući u vidu zamerke pojedinih političara da su imena naših velikama česta i da zbog toga lako zbune kada odgovaraju na pitanja.

Odgovori su i ovog puta bili više nego urnebesni, a istovremeno i poražavajući, imajući u vidu da nisu anketirani samo obični građani već i funkcioneri pojedinih stranaka, koji su kometarisali to što Milena Pavlović Barili „mulja“ sa Brankom Pešićem.

Upitan da prokomentarišete izjavu potpredsednice Izvršnog odbora SNS Milene Pavlović Barili koja je opravdala sve mutne radnje pomoćnika gradonačelnika Siniše Malog, Branka Pešića i kao i njeno učešće u mnogobrojnim aferama vezanim za nabavku novogodišnje rasvete, funkcioner Pokreta DJB je rekao da je to manipulacije toliko očigledne da je o njima bespredmetno razgovarati.

Foto: Printscreen

- Te stvari su toliko očigledne da je o njima bespredmetno razgovarati. Toliko je očigledna sva manipulacija sredstava i svega. Toliko je javnost upoznata sa tim, da ja ne unam šta da dodam. Naravno da DJB osuđuje to! To je toliko neverovatno, neverujemo da je to moguće – rekao Stevan Grbić iz Opštinskog odbora u Zemunu stranke DJB.

Ništa manje zabavan bio je i odgovor, Danila Tvrdišića odbornik Grupe građana Složni za Zemun i Batajnicu.

Foto: Printscreen

- Tu je na neki način opravdano nešto što ne može u zdravom razumu nedopušta da se opravda. Sva izdvajanja vezana za jelku, fontanu i mnoge druge neracionalnosti u gradu su na taj način opravdane, što je potpouno neshvatljivo. Ali kome je vlast, njima se može. U tom kontekstu ja posmatram i to – rekao je Tvrdišić.

Ogromno neznanje pokazali su i građani upitani da šta misle o izdajničkom potezu Aleksandra Vučića koji je napravio koaliciju sa liderom Nezavisnog sandžaka Mehmedom Pašom Sokolovićem.

On nas je izdao? Ozbiljno? Ja ne verujem u to. Vučić je ekstra lik, ja ga obožavam. Šalim se naravno! To je sramota za našu državu. Jad, beda i čemer...

Foto: Printscreen

To je uvreda za srpski narod, posle vekovnog stradanja i svega

Foto: Printscreen

To je logično, pa to je izdaja prve vrste, lisičija

Foto: Printscreen

Očigledno je da ovde ljudi boluju od selektivne amnezije i da kada je interes u pitanju brzo zaboravljaju i sklapaju paktove, sporazume i dogovore zaboravljajući šta je bilo ranije

Foto: Printscreen

Poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je gostovao u "Kontraviziji" smatra da je jezivo da neko ne zna ko je Mehmed Paša Sokolović. To što građani ne znaju ko su srpski velikani, on vidi kao problem društva generalno jer slabo čitamo, ali i zakazivanje obrazovnog sistema.

- Kako ne znaš ko je Mehmed Paša Sokolović? Kako si završio školu? Kako si dobio prelaznu ocenu iz istorije? To je degradacija tog takozvanog liberalnog shvatanja svega – sve je dostupno, a ništa ne učiš – rekoa je Đukanović.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, on je rekao da mu nije jasno zbog čega su za opoziciju svaki izbori pitanje života i smrti

- Svaki put potonu u kanal i opet kreću na neke nove izbore. Za njih izgleda važi slogan - iz poraza u poraz do nove pobede. Očekujem prljavu kampanju. Očekujem da će pokušati da naruže rezultate koje smo postigli. Valjda oni vole da žive u fekalijama, u zapšštenim vagonima, jer ko je lud da se protivi izgradnji Beograda na vodi - rekao je Đukanović.

Osvrnuvši se na najave da će na beogradskim izborima učestvovati i organizacija "Ne davimo Beograd“, Đukanović je kratko rekao da su to oni koji su izduvali pre nego što su se naduvali i podsetio da je“Žuta patka“ internacionalni Soroševski pokret koji ima za cilj rušenje vlasti.

#Kontravizija

'