AKTUELNO

Ministar za zajednice i povratak kosovske vlade Dalibor Jevtić kaže da je jasna poruka međunarodne zajednice da ne sme doći do ukidanja Specijalnog suda za OVK i da je od komadanta KFOR-a i kolega u vladi dobio garancije da neće biti nemira i napada na Srbe kada krenu prve optužnice.

On je podsetio da sledeće nedelje skupština Kosova počinje sa radom i da neće biti iznenađen ako se nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za OVK koja je pokrenuta 23. decembra.

- Neću biti iznenađen ako dođe do sednice na kojoj će se o toj inicijativi glasati. To je opasna stvar. U ovom trenutku ukidanje Specijalnog suda može biti veliki korak unazad da čitavo kosovsko društvo - naglasio je Jevtić.

Kako kaže, glavna tema razgovora sa međunarodnim predstavnicima bio je Specijalni sud i da je njihova poruka da ne sme doći do njegovog ukidanja.

- Ta poruka je poslata albanskim liderima. Mi smo potvrdili da Srpska lista neće podržatio tu inicijativu - rekao je Jevtić.

Upitan da li očekuje nemire ukoliko krenu prve oprtužnice, on je rekao da je dobio garancije od komadanta KFOR-a i od svojih kolega u kosovskoj vladi da do toga neće doći.

- Svakako da moramo biti oprezni - rekao je Jevtić i dodao da se ne sme ponoviti ono što se desilo marta 2004. godine na KiM.

#Dalibor Jevtić

#Kosovo

#OVK

'