AKTUELNO

Bogdan Mitrović, koji je 28. avgusta uhapšen na Kosovu i Metohiji, posle puštanja na slobodu sinoć je stigao kući u selo Međuložje, kod Mladenovca.

Mitrović, koji je oslobođen u petak, po dolasku kući zahvalio je svima koji su doprineli da bude pušten na slobodu, a posebno predsedniku Aleksandru Vučiću, koji se, kako je rekao, istinski i "kao lav" bori za Kosovo.

On je rekao i da se u zatvoru našao "ni kriv ni dužan".

- Nikome nikada nisam ništa ukrao, a ođednom da postanem zločinac. Bilo mi je krivo, i to pred porodicom - rekao je Mitrović dodajući da mu je u pritvoru pored birge za porodicu na pameti stalno bilo i Kosovo.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže i da ne može da se požali na pritvor Euleksa, i da su bili prema njemu korektni.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.

- Vi ste za ponos, i vi ste se i kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikada niste odustali od vaše kuće i vašeg imanja na Kosovu i Metohiji i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je ova porodica za vas svetinja. Tako je i crkva u koju ste išli u Mušutištu da obiđete vaša svetinja i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući još jednom - rekao je Đurić.

Mitrovićev advokat Dejan Vasić izjavio je da je njegovo oslobođenje samo, kako je rekao, jedan deo borbe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tek nam predstoji da iz kuće i njegovog imanja izbacimo tog čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica Mitrović vrati u svoje selo, da se vrate crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim - rekao je Vasić.

Mitrović je uhapšen 28. avgusta prošle godine u Mušutištu, tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u tom mestu.

Njegov advokat Dejan Vasić je tada saopštio da je Mitrović uhapšen na osnovu izjave jednog čoveka.

Prijavio ga je, rekao je Vasić, komšija Dželjadin Sadikaj, koji je zadužen za povratak raseljenih Srba u opštini Suva Reka.

#Hapšenje

#Kosovo

#Marko Đurić

'