AKTUELNO

- Oluja, oluja se sprema, oluja navijanja sa tribina "Spaladijum" arene da ponese naše rukometaše do pobeda na prvenstvu Evrope - ovako je tekst o najavi Evropskog prvenstva u rukometu pred duel Hrvatske i Srbije (petak, 20.30) počeo novinar Slobodne Dalmacije, Zdravko Reić.

Nije tek tako Reić iskoristio reč "oluja" i nije bilo slučajno.

Sasvim je jasno da je s namerom hrvatski novinar jednu sportsku utakmicu stavio u kontekst zločinačke akcije posle koje je 1995. godine iz Hrvatske proterano 250.000 Srba, a prema podacima je ubijeno i 2.650 srpskih civila.

Novinari u hrvatskoj danima podgrevaju atmosferu i podižu tenziju pred meč Hrvatske i Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva, ali poslednja provokacija i podsećanje na etničko čišćenje definitivno je skandal nad skandalima.

Da je hteo Reić nije morao da iskoristi reč "oluja" kako bi opisao atmosferu koju očekuje na tribinama, ali onda sigurno ne bi podigao prašinu u gurnuo prst u oko Srbima.

Reić u nastavku teksta navodi kako će navijači, taj huk sa tribina doneti igračima dodatnu snagu.

Pominje se Split kao grad u kome dominira Torcida, i da je baš zbog navijača s razlogom odabran taj grad kao mesto odakle će krenuti u napad na zlato koje Hrvatskoj nedostaje u rukometu. Naravno, pominje se i sećanje Slavka Goluže na pakao koji su Hrvati preživeli u Beogradu 2012. godine'.

Pročitajte još: PETRONIJEVIĆ: Pozivam Tadića i sve iz njegovog nekadašnjeg kabineta da se izjasne o tome GDE JE PET MILIONA DOLARA koje je neko od njih uzeo za hapšenje Karadžića! (VIDEO)

#Hrvatska

#Oluja

#Srbija

'