AKTUELNO

Od kletvi Amfilohija Radovića ni jedan Srbin na Kosovu i Metohiji nije ojačao, ali je od napora Aleksandra Vučića kosovska nezavisnost postala mnogo slabija, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandra Vulina u izjavi za javnost dostavljenoj medijima.

- Amfilohije Radović je Aleksandra Vučića i mene dva puta žive sahranio, držeći nam opela i protiv i ljudskih i protiv Božjih zakona - rekao je Vulin, reagujući na izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, koji je izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vodi "izdaji Srbije i Kosova".

- Kada je KiM zaista bio izdan i napušten, Amfilohije Radović nije sahranjivao žive i nije bacao kletve na one koji su zabranjivali srpsko ime u Crnoj Gori i priznali Kosovo kao nezavisnu državu, a pravdali i hvalili NATO bombardovanje - saopštio je Vulin.

Foto: Printscreen Youtube

On je naveo da je Vučić, kao niko do njega, ujedinio Srbe, zaštitio Republiku Srpsku, prešao preko starih podela, usudio se da kaže da neće biti ponovljene i nekažnjene Oluje, Jasenovac, Martovski pogrom.

- Napadi zbog takve politike su stizali i stizaće, a istina da je Srbija jača nego što je bila u vreme bacanja kletvi Amfilohija Radovića, ostaje i ostaće - istakao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Kletva

'