AKTUELNO

Vučićević je rekao da je danas stao na stranu Vučevića, otvoreno, lično i rekao da i on kaže isto to, i da misli da svaki građanin Srbije tako misli.

- Kada je oslobođen Bubalo, iako postoje ozbiljni dokazi, i to ne kažem ja, to kaže tužilaštvo, to kažu policajci koji su radili na tom slučaju, da postoje najozbiljniji i najkonkretniji dokazi da je čovek kao ministar tadašnji, valjda privrede i privatizacije, omogućio tajkunima Miškoviću i Bubalu, a uz pomoć nekih koji bi sada da budu gradonačelnici Beograda, da za mnogo manje para kupe Luku Beograd, sa namerom da onda na toj Luci Beograd zarade desetine miliona evra, što bi se i desilo da nije došlo do promene vlasti 2012. godine, sećate se njihovih planova da u toj Luci Beograd prave nekakve ekskluzivne stanove, iako su to prethodno na vrlo čudan, netransparentan način, kažu tužioci i kažu u policiji, nezakonit, kriminalan način, oteli - izjavio je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Kada je taj Bubalo oslobođen, kada je sud rekao: nema veze, što je poklonio državnu imovinu tajkunima, nema veze što je propustio, a imao je sve uslove za to da zaštiti državne interese, sve to nema veze, dakle kada se desila ta skandalozna presuda i posle te presude podpredsednik SNS-a Miloš Vučević izašao je i rekao da je to skandalozno i upitao sudije gospodo, da li vi radite po zakonu ili radite po tajkunskim kovertama, da li ste se zakleli državi ili ste se zakleli žutim lopovima. Dakle, kada je pitao, ono što bi pitao svaki građanin Srbije, digla se kuka i motika na Vučevića, maltene samo što ne traže da ga hapse.

Vučićević je rekao da je danas stao na stranu Vučevića, otvoreno, lično i rekao da i on kaže isto to, i da misli da svaki građanin Srbije tako misli.

Nebojša Stefanović je podsetio da je pre mesec dana, kada je doneta presuda za paljenje američke ambasade, kada su momci dobili uslovne kazne zatvora, valjda svi osim jednog, javio se tada ambasador Amerike, Kajl Skot i rekao da je to skandalozno, strašno, da to nije presuda, da je to politička presuda, tada niko, ni Dragana Boljević, što joj je muž advokat u aferi C-market, umešan u tu čudnu privatizaciju, ni Jeremić, ni Janković, ni Gajić, svi ovi šatro nezavisni advokati, nezavisni pravnici koji samo rade u interesu žutih oligarha i njihovih tajkuna, niko se od njih nije javio - podsetio je Vučićević.

Foto: Printscreen

Dakle, kada ambasadori javno, oštro kritikuju i napadaju neku presudu i govore da to nije presuda po zakonu, nego po nečijem interesu onda je to demokratija i to je dozvoljeno. kada Miloš Vučević izađe i kaže da ovo nema veze sa pravom i pravdom, onda je to skandal.

Ja tvrdim da presuda Bubalu, da ova presuda o strašnoj pljačkaškoj privatizaciji Luke Beograd nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već samo sa tajkunskim kovertama, već samo sa interesima najvećih lopova u istoriji Srbije - kaže Vučićević.

Vučićević je napomenuo da je Srbija od dve hiljadite, do 2012., posle je krenula borba protiv toga, bila žrtva najgore pljačkaške privatizacije u ovom delu Evrope, za to nikada niko nije odgovarao, niko nije otišao šest meseci u zatvor.

Pravosuđe je reformisano u vreme Đilasa, Tadića i Pajtića, ističe Vučićević.

- Setite se Slobodana Radulovića, bivšeg direktora i suvlasnika C-marketa, čovek je zajedno sa Miškovićem i drugim tajkunima učestvovao u vrlo čudnoj, kažu tužioci i policija, kriminalnoj privatizaciji C-marketa, i onda je kada je istraga došla do njega, otišao valjda u Španiju, a kada se razboleo došao je u Srbiju i predao se, i hteo je da svedoči o kriminalnoj privatizaciji C-marketa, svi smo znali da je čovek teško bolestan i da mu je ostalo malo života, a njega su držali prvo u pritvoru, pa u kućnom pritvoru sve dok nije umro, i za sve vreme nisu uzeli na pravosnažni način iskaz od njega - podseća Vučićević.

Urednik Informera je rekao i da je problem u našem sudstvu to, čast izuzecima, što su među vrhovnim sudijama oni koji treba da legalizuju lopovluk i pljačku, doveli su ih žuti, i to se sad dešava.

Ondašnju reformu pravosuđa je i EU osudila.

Foto: Printscreen

Povodom toga što je Dragan Šutanovac najavio samostalnu kandidaturu za Beograd, i toga što ni građani za koje se očekivalo da će ga podržati nisu to učinili, tačnije njegovi funkcioneri, Vučićević je rekao da se tu vidi ono o čemu govori, i da misli da je tu utrčao neki keš. On se zapitao kako je moguće da u jednom danu izađu Bojan Pajtić i Slobodan Gavrilović, izađu i napadaju Šutanovca zato što je odlučio da se kandiduje.

- Ja o Šutanovcu i DS-i mislim sve najgore - naglasio je Vučićević, i dodao da misli da je to najveći kancer u istoriji srpske politike, i da vidi to što dokazuje tu neprincipijelnost, tu strašnu tajkunsko politikansku koaliciju, koja na silu treba da dovede one koji su opljačkali Srbiju.

- Iza ovoga ne stoji samo Đilas, ne stoji samo Jeremić, ne stoji ni samo Janković koji ne zna ni gde je pošao ni da li je pošao, ni da li se grči, ni da li je ratovao, ni da li nije ratovao, ni da li ima pištolj, ni da li nema pištolj, ne stoje samo oni već nekoliko master majndova, jedan su stranci, a drugi glavni um su tajkuni. U 2018. ćemo mi Srbi položiti veliku maturu - naglasio je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'