AKTUELNO

Ministar je ocenio da je dosadašnja saradnja bila uspešna.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je  sa novoimenovanim šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom i ukazao da je cilj ministarstva da konkretnim refomama i ispunjavanjem obaveza iz pregovaračkog poglavlja 24 nastavi evropske integracije

Oni su ocenili dosadašnju saradnju uspešnom i istakli da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, reformskih procesa unutar MUP-a, kao i reformi sistema upravljanja ljudskim resursima.

Oricio je istakao da je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) spremna da podrži dalje reformske procese u ministarstvu, kao i aktivnosti koje Srbija planira na ostvarivanju svojih strateških ciljeva.

Na sastanku se govorilo i o projektu za jačanje kapaciteta srpske policije u istragama u oblasti korupcije, koji će biti finasiran od strane Kraljevine Norveške.

Kroz ovaj projekat, kako je naveo Stefanović, obuku za sertifikovane finansijske forenzičare proći će i 30 policijskih službenika.

J. Stanković

#EU

#Nebojša Stefanović

#Policija

'