AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je više lica iz Republike Hrvatske uhapšeno u vezi sa incidentima tokom fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda.

Na pitanje novinara Pinka o Hrvatima koji su učestvovali u incidentu na derbiju,  Vučić je rekao da je više hrvatskih državljana uhapšeno - šesti ili sedam osoba, dok je značakno veći broj bio prisutan iz Republike Hravstke.

Kako je dodao, neki od njih su već počeli da govore o tome kako su dobili taj novac, i koliko novca su dobili da u tome učestvuju. Dodao je da će nadležni organi govoriti o tome.

- Kada me pitate da li će biti pušteni, ja bih rekao da je neko te kriminalce 'pustio s lanca', a da je sada vreme da ih neko prizove poznavanju prava i, da se metaforički izrazim, da ih malo 'priveže'. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda - rekao je Vučić srpskim novinarima tokom posete Havani.

- A koliko će to da traje i da li će da traje zavisi od tužioca i od sudija ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog - zaključio je on.

#Aleksandar Vučić

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Havana

#Hrvatska

#Utakmica

#fudbal

#tuča

'