AKTUELNO

Za 24 sata desilo se da Hrvati ulete na tribine, da gospodin Đilas najavi da ulazi u politiku sa Miškovićem, i da Aleksandar Odžić, traži da se otcepi Vojvodina

O aktuelnim temama, tuči na derbiju i intervjuu predsednika Rusije razgovarali su Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa i Dejan Miletić iz centra za globalizaciju.

Govoreći o EU, Saša Milovanović izjavio je da ne veruje u pravdu te institucije, zbog toga što je Haški sud formiran da nas osudi zbog svega što se desilo devedesetih.

Mi smo osuđeni na 1500 godina i šest doživotnih, dok osvedočene ubice i koljači sede u vladama nekih zemalja, istakao je Milovanović, i dodao da je Haški sud, formiran zbog pomirenja, napravio kontraproduktivnu stvar.

Komentarišući događaje sa derbija, Milovanović je rekao da su u hotelu Zira, gde su odseli huligani iz Splita pronađeni narkotici. On se zapitao šta bi se desilo da je situacija obrnuta i da se to desilo Srbima u Hrvatskoj, i dodao da se Srbija prema njima ponela bolje nego što bi oni prema nama. Analizirajući pomenutu temu, Milovanović je rekao, da ako bi hrvatski MMA borci, ili bokseri, preuzeli tribinu, onda bi to moglo da preraste u nešto veće i da pređe sa stadiona na ulice, i da bi spontana navijačka priča mogla da preraste u nezadovoljstvo.

Foto: Printscreen

Miletić je rekao da je potrebno iskoreniti nasilje na tribinama, da za njega nije bitno ko je kriv, da li Srbi ili Hrvati, i da mi imamo plodno tle, kao i to da je mnogo kriminala povezano sa navijačkim grupama. On je rekao da često čujemo da je neko ubijen, a zanimanje mu je bilo vođa navijačke grupe, i da je u ovom slučaju poslata ružna slika.

Foto: Printscreen

Dejan Miletić je rekao da tuče izlaze sa stadiona, da stoje kolone žandarma kada su utakmice, i da je tada opsadno stanje. On je izjavio da je Srbija plodno tle da se takve tuče organizuju.

Milovanović je podsetio da se u ta 24 sata desilo da Hrvati ulete na tribine, da gospodin Đilas najavi da ulazi u politiku sa Miškovićem, pa se desilo da traži da se razbije policija, to jest da se beogradska policija stavi pod kontrolu skupštine grada, pa se desi da najbliži saradnik Saše Jankovića, Aleksandar Odžić, traži da se otcepi Vojvodina, i istakao da on ne veruje u takvu slučajnosti, ali da smatra da je Srbija sposobna da se odupre tim pritiscima.

-Poslednjih nekoliko godina nije bilo ovakvih divljanja, da se ovo cepanje glava desilo kada su došli stranci iznajmljeni za novac, i da je ta slika otišla u svet, a da svetski mediji ne prenose da su to bili Hrvati koje je neko platio da dođu - podsetio je MIlovanović.

Milovanović je rekao da su u Engleskoj strogi zakoni i da onda njihovi navijači divljaju u drugim zemljama gde nema takvih zakona. On je napomenuo da je prošlo mnogo vremena od guranja baklje prema policajcu, do danas, kada se desio pokolj na tribini, koji su kreirale strane službe u saradnji sa Hrvatima.

Foto: Printscreen

Komentarišući Veliki intervju Putina Miletić je rekao da bi Rusija i Amerika trebali da traže rešenja i odgovore, i da su potrebna dela ka stišavanju njihovih nesporazuma, a Milovanović je dodao da Rusija čini ogromne napore da se u Svetu dođe do mirnog rešenja.

#Stadion

#Vladimir Putin

#tuča

'