AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se na Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane, Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice.

Mali je pozvao prvog čoveka Havane da sledeće godine poseti Beograd, a povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kube.

- Razgovarali smo o potpisivanju Sporazuma o bratimljenju između Beograda i Havane, gradova koji možda jesu geografski udaljeni, ali mogu da budu veoma bliski po pitanju saradnje u oblasti kulture, sporta i turizma. Pozvali smo njihove sportiste i pozorišta, kao i kabaree po kojima su poznati, da posete našu prestonicu - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da se Havana predstavi na sledećem Sajmu turizma, kao i da jedan od parkova u Havani i Beogradu dobije naziv srpsko-kubanskog prijateljstva.

Foto: Grad Beograd

- Verujem da je ovo početak jedne lepe saradnje na obostranu korist i zadovoljstvo - rekao je Mali posle sastanka.

On je naveo da će Havana 2019. godine slaviti 500 godina od osnivanja, te da je dogovoreno da tim povodom delegacija Grada Beograda poseti tu prestonicu.

Gradonačelnik Siniša Mali boravi u zvaničnoj poseti Kubi kao deo delegacije Republike Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

#Beograd

#Havana

#Kuba

#Siniša Mali

'