AKTUELNO

Dragan Ðilas je u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda "ukidanjem ulica ruskim generalima" želeo da nas konfrontira sa Rusijom, a aktuelna vlast želi najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom, izjavio je danas predsednik SNP Nenad Popović.

Objava o kandidaturi Ðilasa za gradonačelnika Beograda za Popovića je potpuno očekivana. Navodi da će Ðilas oko sebe okupiti sve one koji su protiv aktuelne vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- SNP i ja lično apsolutno podržavamo politiku predsednika Vučića, u vladi funkcionišemo kao odličan tim i siguran sam da je za Beograd najbolje da pobedi na izborima naša koalicija, ista ona koja je nosilac odlične politike na republičkom niovu - kaže Popović.

On je siguran da bi to bilo najprosperitetnije za Beograd. Podsetio je na Ðilasa i njegovu politiku kada je u Beogradu ukidao ulice ruskim generalima i onima koji su oslobađali glavni grad Srbije od fašista 1944. i 1945. godine.

Tada je, dodaje, došlo do velike moguće konfrontacije sa Rusijom, jer su ukinuti nazivi ulica po onim ljudima koji su svoje živote dali za oslobođenje Beograda.

- Vlast na čelu sa predsednikom Vučićem i gradska vlast su vratili sve ulice i ponovo imamo u Beogradu jedan izvanredan ambijent i za privlačenje ruskih turista i za privlačenje ruskih investicija - ističe Popović, koji je i ministar zadužen za inovacije.

Najvažnije je, kaže, da pokažemo naše vekovno prijateljstvo sa Rusijom. Popović smatra da je to važna poruka pred posetu predsednika Vučića Rusiji i njegov susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Mi danas u svetu imamo zaista najvernijeg i naodanijeg prijatelja u Ruskoj Federaciji. Siguran sam i nadam se da će građani Beograda oceniti to da su jedni bili za to da nas konfrontiraju sa Rusijom, a naša aktuelna vlast i predsednik Vučić žele da imamo najbolje odnose i sa Rusijom, ali i sa EU, Amerikom, i našim prijateljem, Kinom - kaže Popović.

SNP će, navodi Popović, podržati svaku odluku koalicionih partnera, ali smatra da je najbolje da na gradskim izborima u Beogradu nastupe svi zajedno, onako kao što su nastupili na republičkim izborima.

- Jer, garancija za prosperitet Beograda je ista vlast i u Republici i u gradu. To donosi, zaista, a i pokazalo se prethodnih godinu dana, izvanredan uspeh i izvanredne rezulate i za Republiku, a i za grad Beograd - podvlači Popović.

#Nenad Popović

'