AKTUELNO

Dejan Vuk Stanković tvrdi da se ovim zanemaruje da je izvršen jedan politički akt zastrašivanja, jedna monstruozna pretnja prema onima koji različito tretiraju događaje na političkoj i javnoj sceni i da je time zapravo ugrožena demokratija u našoj zemlji.

Povodom teksta koji je osvanuo u listu ''Danas'', a koji se bazira na sramnim tvrdnjama da su teške telesne povrede novinarki Televizije Pink Gordane Uzelac i Mare Dragović, koje su napadnute tokom protesta pokreta Dveri 16. septembra - izmišljene, oglasio se i kolegijum TV Pink. Sada su politički analitičar Dejan Vuk Stanković i direktorka Studija B Ivana Vučićević za TV Pink govorili o ovakvom sramnom činu lista ''Danas''.

Dejan Vuk Stanković tvrdi da se ovim zanemaruje da je izvršen jedan politički akt zastrašivanja, jedna monstruozna pretnja prema onima koji različito tretiraju događaje na političkoj i javnoj sceni i da je time zapravo ugrožena demokratija u našoj zemlji, odnosno pravo TV Pink da izveštava onako kako misli da treba da radi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da se radi o nastavku jedne političke kampanje u kojoj se pokušava da se dovede u pitanje da li se nešto zaista dogodilo. Postoji snimak koji jasno pokazuje da je došlo do fizičkog nasilja i da je taj napad proizveo određene povrede i da se radilo o napadu novinare. To je napad koji je i politički motivisan i predstavlja kršenje reda i zakona u ovoj zemlji. Druga stvar je što se tu očigledno menjaju uzroci i posledice. Zanemaruje se da je izvršen jedan politički akt zastrašivanja, jedna monstruozna pretnja prema onima koji različito tretiraju događaje na političkoj i javnoj sceni i da je time zapravo ugrožena demokratija u našoj zemlji, odnosno pravo TV Pink da izveštava onako kako misli da treba da radi. Zanimljivo je sada zbog čega se to radi. Bliže se gradski izbori i treba dovesti u pitanje profesionalni integritet TV Pink, treba takođe napasti i predsednika Aleksandra Vučića - rekao je za TV Pink analitičar Dejan Vuk Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što je veoma važno jeste da se postavi pitanje gde su tu novinarke Gordana i Mara. Ako govorimo o profesionalizmu onda osnova jeste da se pozovu i da se pitaju one za komentar. Zar nije dovoljan nalaz na kojem piše da su one zadobile određene povrede, e sad da li su one lakše ili teže, šta to znači? Kakva je to poruka? Neko kao što je list ''Danas'' može da kaže da je to nasilje opravdano i da to ne treba dizati na neki nivo, to ide dotle da se polemiše o tome da li su to teže ili lakše povrede. Sasvim je jasno šta iz ove situacije želi da izvuče list ''Danas'' - kaže za TV Pink Ivana Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: Pink.rs

#Dejan Vuk Stanković

#Televizija Pink

'