AKTUELNO

Za podizanje personalizovanih senior kartica za penzionere, kojima su omogućeni brojni popusti, biće potrebno samo popunjavanje jednostavnog formulara, objasnio je gradski menadžer Goran Vesić.

Od 1. novembra ova senior kartica biće dostupna u svim opštinama na teritoriji Beograda i biće dostupna, naravno, i u klubovima za seniore, kojih ima 27 na teritoriji Beograda.

- Penzioneri treba samo da popune jednostavan formular od par pitanja i posle nedelju do dve dobiće svoju karticu- rekao je Vesić. Penzioneri koji nisu u mogućnosti da odu do opštine mogu pozvati kol centar i biće im omogućena dostava kartica na kućnu adresu.

Kako navodi gradski menadžer, "nema nikakvih uslova" i dovoljno je da je neko penzioner i da je prijavljen na teritoriji grada Beograda.

Dobijanje kartice je u potpunosti besplatno. Vesić navodi da trenutno više od 50 kompanija daje popuste za penzionere, ali da će se ta lista vremenom proširivati, a da će penzioneri blagovremeno biti obavešteni o promenama.

- Trudimo se zaista da svojim ponašanjem prema našim najstarijim sugrađanima, koji su izneli najveći teret reformi pokažemo da smo jedno odgovorno društvo, jer zrelost jednog društva se ogleda prema tome kako se odnosi prema najmlađima i prema najstarijima - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da Grad Beograd organizuje svake nedelje besplatne izlete koje organizuje, omogućeni su besplatni časovi engleskog, informatike, kao i besplatno plivanje.

#Goran Vesić

#Penzioner

'