AKTUELNO

Direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan smatra da stalni izbori nisu dobra opcija ni za građane, ni za političke stranke i da bi za nju jedini relevantan argument bila spoljnopolitička pozija Srbije i pritisci kojima je zemlja izložena.

- U izjavama opozcionih lidera postoji apsolutni konsenzus da bi voleli da dobiju izbore, u veri da će dobiti vlast i u rebublici i u gradu. Za mene bi jedini relevantan argument bili pritisci na Srbiju i vlast vezani za poziciju Kosova, kojom bi se potvrdio legitimitet ove politike. Ne vladajuće garniture već politike koju Srbija vodi – navela je Trivan za TV Pink.

Ona se osvrnula na političke prilike u svetu, ocenivši da je nezavisnost Katalonije velika vest.

- Nismo svesni koliko je to velika vest za Srbiju jer menja odnose unutar EU - kako zbog redefinicije međunarodnog prava, ali izbog činjenice da menja odnose unutar EU – objasnila je Trivan.

Prema njenim rečima, naša muka sa Kosovom će u velikoj meri zavisti od toga kako će se rešiti pitanje Katalonije, imajući u vidu da Španija ne priznaje Kosovo.

Trivan je ukazala na zabrinjavajući argumet da je proglašenju nezavisnosti na Kosovu prethodila vojna intervencija, jer to znači da svakom pravnom aktu koji treba da bude legalizovan prethodi vojna intervencija.

- Misilim da mi treba da držimo naše pozicje jače i iskoristimo ovakvo ponašanje EU i promenu stavova spram samoproglašene nezavisnosti i ojačamo poziciju na Kosovu – navela je Trivan.

#Jelena Trivan

#Katalonija

#Kosovo

'