AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas u Budimpešti da politika proširenja EU, predstavlja, zasnovana na jasnim kriterijumima, strateško ulaganje u bezbednost i prosperitet Evrope, u interesu trajnog mira i stabilnosti, saopštila je Skupština Srbije.

Gojković je danas na Osmoj Konferenciji predsednika Parlamenata Zapadnog Balkana u Budimpeštii govorila na temu "Bezbednosna dimenzija saradnje Zapadnog Balkana: Doprinos evropskoj stabilnosti".

Ona je rekla da će Srbija ulagati napore da pruži "principijelan i konkretan doprinos" regionalnoj stabilnosti, miru i bezbednosti i da će sarađivati sa susednim zemljama i međunarodnom zajednicom u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, sajber pretnji, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i drugih izazova.

- U suočavanju sa izazovima Srbija odgovorno i solidarno razvija saradnju na svim nivoima, na regionalnom, evropskom i globalnom planu, sa svim prijateljima i partnerima, preuzimajući i deleći odgovornost u postizanju zajedničkog cilja. Potvrda takvog opredeljenja je i politika vojne neutralnosti za koju se opredelila Srbija, rekla je Gojković.

Ona je rekla da izazovi sa kojima se suočavaju Evropa i svet prevazilaze okvire država, regiona i kontinenata i da je neophodno da se razmenjuju informacije.

#EU

#Maja Gojković

'