AKTUELNO

Norveška će nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu.

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa ambasadorom Norveške Arneom Sanes Bjornstadom, zaključeno je da je saradnja Srbije sa Norveškom na izuzetnom nivou i da će ta zemlja nastaviti da pomaže Srbiji u cilju unapređenja znanja i iskustava u oblasti bezbednosti, borbe protiv terorizma i ekstremizma, finasijskog kriminala, korupcije, kao i zaštite granica.

Dalja saradnja dve zemlje dogovorena je kroz projekte, u okviru kojih će Norveška Srbiji pružiti podršku na polju unapređenja kapaciteta u borbi protiv terorizma i ekstremizma i drugih oblika kriminaliteta, saopšteno je iz MUP-a.

Stefanović je rekao da iskustvo i znanje Kraljevine Norveške u oblasti bezbednosti na putevima i forenzike mogu biti korisini za efikasniji rad srpske policije, a ta zemlja, kako je istakao, iako nije članica EU, za Srbiju može biti jaka spona u dostizanju vrednosti i tekovina unije.

Bjornstad je preneo ministru da njegova zemlja pruža punu podršku Srbiji na putu evropskih integracija i da će i u narednom periodu nastaviti da pomaže Srbiji u reformskim procesima.

I. P.

#Arne Sanes Bjornstad

#Nebojša Stefanović

#Sastanak

'