AKTUELNO

Kako prenose tajvanski mediji, Nestoroviću, koji je bio u poseti Tajvanu u sklopu delegacije NALED-a, pozlilo je tokom ručka.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović preminuo je jutros u gradu Ilan na Tajvanu.

Nestorović je najverovatnije preminuo od posledica srčanog udara.

Kako prenose tajvanski mediji, Nestoroviću, koji je bio u poseti Tajvanu u sklopu delegacije NALED-a, pozlilo je tokom ručka. Kako navode, Nestoroviću se odjednom slošilo i samo je pao u nesvest. Osoblje restorana je odmah pozvalo lekare koji su Nestorovića bez svesti prevezli u bolnicu. Uprkos naporima lekara, Nestorović je preminuo sat vremena kasnije, oko 13.30 časova po lokalnom vremenu.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) izrazila je najdublju žalost i tugu zbog iznenadne smrti Nestorovića i uputili su saučešće porodici i građanima Kruševca.

- Dragi se spremno odazvao pozivu za studijsku posetu Tajvanu jer se kao inženjer posebno zanimao za „pametna rešenja“ za gradove u oblasti javne rasvete i promocije turizma. S ponosom, ali nenametljivo je tokom posete govorio o potencijalima Kruševca, ističući uvek i ključne specifičnosti ostalih gradova u delegaciji. Plenio je odmerenošču i dostojanstvom i slomljeni smo zbog njegovog iznenadnog odlaska - rekla je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

Dragi Nestorović rođen je 16. avgusta 1957. godine. Diplomirao je na Mašinskom Fakultetu u Kragujevcu, a specijalističke studije iz oblasti mašinstva završio je u Japanu i Italiji. Prvo zaposlenje ostvario je 1985. godine kao tehnolog u IMK “14.oktobar”, gde je kasnije obavljao više odgovornih dužnosti, a u periodu od aprila 2013. do aprila 2014. godine bio je i generalni direktor IMK “14.oktobar”.

Od tada do trenutka smrti obavljao je dužnost gradonačelnika grada Kruševca.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

#Gradonačelnik

#Kruševac

#Smrt

'