AKTUELNO

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju naunutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države.

Joksimović je naglasila da je važno to što je premijerka Ana Brnabić svojom posetom Briselu pokazala da je evropski put zapravo deo naše unutrašnje političke agende, a ne samo spoljnoplotička orjentacija države.

- EU integracije su za nas mehanizam ubrzanja reformi u našoj zemlji koje treba da donesu dobrobit našim građanima u smislu bolje i efikasnije uprave, boljeg životnog i ekonmskog standarda, više posla i perspektive za mlade, više putovanje, bolje obrazovanje - izjavila je Joksimović.

Ona je doala da je upravo zbog ovakvog stava Srbija i prepoznata u EU kao jedan od najozbiljnijih kandidata za članstvo. Ministarka za evrointegracija koje se nalazi se u Briselu u okviru delegacije Srbije koju predvodi premijerka Ana Brnabić, kaže da je u Srbiji ranije bilo puno proevropske retorike koja, prema njenoim mišljenju, nije donela rezulate.

- U poslednjih 4- 5 godina uporedo sa evrorealističnom retorikom idu reforme koje građani podržavaju i to je najjača garanicija i kredibilitet koji mi kao predstavnici vlade i države imamo da nastavimo sa ovim putem. Dokle god građani razumeju da su evropske integracije perspektiva za njih i prilika da se stabilizujemo na unutrašnje i spoljno političkom planu mislim da ćemo imati stabilnu podšku - zaključuje Joksimović.

Osvrnuviši se na najavljenu Strategiju o pristupanju Srbije EU do 2025. godine ministarka Joksimović ocenjue da je u pitanju okvirni rok koji treba da nam da dodatnu stimulaciju.

- Nisu nama najvažniji datumi već da građani budu zadovoljni, a onda ćemo svi biti uspešniji kao društvo - zaključila je Joksimović tokom posete Briselu.

#Jadranka Joksimović

'