AKTUELNO

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske, treća po redu, počela je danas u Nišu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou. Prema njegovim rečima, kontinuitetom održavnja zajedničkih sednica dve vlade šaljemo snažnu političku poruku da su dve zemlje opredeljene za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

-Ukupni odnosi između naše dve zemlje su, rekao bih, na visokom možda i najvišem istorijskom nivou, da se politički dijalog odvija u duhu međusobnog uvažavanja i razumavenja kao i da na obe strane postoji spremnost za jačanje naših odnosa - rekao je Vučić u uvodnom obraćanju na zajedeničkoj sednici vlada u Nišu.

Kako je ocenio, održavanjem zajedniče sednice vlade šalje se snažna politička poruka da su dve zemlje opredeljene za produbljivanje saradnje u svim obalstima i da su spremne na produbljenje dijaloga i van uobičajenih okvira.

-Uveren sam da će danas i sednica vlade, ali i Biznis forum koji će uslediti značiti dublje uspostavljanje veza kako biznis prema biznisu, našim rađanima i političkim odnoisima naših zemalja ali i odnosima Srba i Mađara- rekao je Vučić.

Nakon sednice Vlade Srbije očekuje se i potpisivanje nekoliko sporazuma. Sednici dve vlade prethodio je sastanak u četiri oka Vučića i Orbana. Vučić je jutros sa Orbanom obišao novu deonicu Prosek - Barancevo na istočnom kraku Koridora 10.S. M.

#Aleksandar Vučić

#Viktor Orban

#Vlada Srbije

'