AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je tokom posete Njujorku poziv američkom predsedniku da poseti Srbiju. Tramp je prihvatio njegov poziv.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević izjavio je, prelistavajući naslove današnjih dnevnih novina da bi zasedanje UN trebalo da bude na svim naslovnim stranama, te da se može smatrati izuzetnim i za svet i za nas.

- Za nas je ovo izuzeno jer se predsednik Srbije našao na zasedanju i zato što je postigao odlične rezultate - rekao je Milivojević, dodajući da je odlično što je iskorišćena prilika da se američkom predsedniku uruči poziv za posetu.

Foto: TV Pink

On je dodao da se šefovi država retko sreću, te da se pozivi uglavnom uručuju na posredan način.

Retko se dešava da se predsednici sretnu, posebno kada je jedan od predsednika predsednik Amerike, te da odgovor na poziv bude pozitivan - rekao je Milivojević, dodajuči da je odgovor mogao da bude "videćemo", da se odgovor prećuti, a da pozitivan odgovor u našem slučaju daje novi karakter bilateralnim odnosima, te da je međunarodni položaj Srbije na zavidnom nivou.

Razgovori ministra spoljnih poslova su, kako je istakao, preporučljivi, a Ivica Dačić je iskoristio svaku priliku.

Foto: TV Pink

- Njegov prilazak Trampu izazvao je pozitivnu reakciju, što je još jedan znak da odnosi idu uzlaznom linijom i da je Srbija drugačija u očima SAD - istakao je Milivojević za TV Pink.

O čemu je još govorio karijerni diplomata gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink, pogledajte u nastavku:

#Aleksandar Vučić

#Donald Tramp

#Zoran Milivojević

'