AKTUELNO

Kongresu su prisustvovali predstavnici Evropske levice, delegacije Jedinstvene Rusije, Pravedne Rusije, Italijanske levice i Sirize.

Na trećem kongresu Pokreta socijalista, koji je odrzan danas u Centru "Sava" pred 4.000 delegata, za predsednika partije ponovo je izabran Aleksandar Vulin.

Pozdravna pisma Pokretu socijalista uputila je Kubanska komunisticka partija i predsednik Pravedne Rusije Sergej Mironov, kao i novoizabrani predsednik Moldavije Igor Dodon, koji je porucio da se jugoistocna Evropa mora pretvoriti u zonu saradnje i razvoja i postati most između istoka i zapada, između Evropske unije i Ruske Federacije, saopštio je PS.

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang pročitao je pozdravno pismo Komunisticke partije Kine upućeno Pokretu Socijalista, u kom je naglasio želju da se nastavi produbljivanje odnosa između dve partije i kinesko-srpskog sveobuhvatnog strateskog partnerstva.

U ime Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke skupu se obratio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i naglasio da je Pokret socijalista partner koji je lojalan Srbiji i koji stoji uz premijera Aleksandra Vučica kada se donose najteže odluke.

S. P.

#Aleksandar Vulin

#Izbori

#Pokret socijalista

#predsednik

'