AKTUELNO

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da nikada o koaliciji na predstojećim beogradskim izborima neće razgovarati sa Dverima, "koji su u stanju da batinaju novinarke, ali i zbog drugih stvari", niti sa Vukom Jeremićem "koji se posle Vučićeve podrške i neuspeha u trci za genseka UN setio da postoji Srbija".

Jovanović je najavio je da će LDP uskoro ponuditi širu platformu za dijalog o Kosovu koja, kako je rekao, pred kosovskog pitanja, stvara prostor za artikulisanje alternative.

"Istorijski dogovor Srba i Albanaca je potreba našeg društva i važno je da bude postignut. Ne samo zbog dnevne politike već i zbog naše dece", ocenio je Jovanović i intervjuu za današnje "Večernje novosti".

On je dodao da će LDP tu platformu ponuditi potencijalnim koalicionim partnerima na predstojećim beogradskim izborima, ocenivši da su lideru Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću "očigledno bliži oni koju su palili ambasade i rušili Beograd".

Govoreći o inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se povede dijalog o kosovskom pitanju, Jovanović kaže da je unutrašnji dijalog o Kosovu moguć ako budemo spremni da razgovaramo.

#Čedomir Jovanović

'