AKTUELNO

Zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojem će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, jedno je od najznačajnijih okupljanja državnika sveta, istakla je danas predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

"Posebno je važna ove godine jer počinje primena ciljeva održivog razvoja prihvaćenih prošle godine i pokazuje se u ovom globalnom neredu da su tih 17 ciljeva jedno od osnova da bismo prevazišli probleme sa kojima se susreće ceo svet", istakla je Liht.

Vučić od danas u Njujorku, niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima

Planirano je da se predsednik Vučić tokom posete Njujorku sastane i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, a Liht ocenjuje da je taj susret značajan, jer može da uspostavi "neku hemiju" između sagovornika.

Liht je izrazila uverenje da će na sastancima sa brojnim zvaničnicima u Njujorku biti reči o Briselskom sporazumu, dijalogu Beograda i Prištine jer je, kako je dodala, za ishod tog dijaloga zainteresovana cela međunarodna zajednica.

Predsednik Vučić će od danas do 22. septembra boraviti u Njujorku, gde će učestvovati na Generalnoj skupštini UN, Blumbergovom "Globalnom biznis forumu", i imati više bilateralnih sastanaka.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Sonja Liht

'