AKTUELNO

Pokret Dveri i njihove pristalice pokazali su da im nasilje i svaka druga vrsta destruktivnog ponašanja postaju manir, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne stranke Milun Todorović povodom fizičkog napada na dve novinarke TV Pink.

Todorović je u izjavi za javnost ocenio da je napad na novinarke nedopustiv, naročito, jer je podstaknut od strane poslanika Dveri, koji su bili organizatori protesta.

-Očito da oni koji nisu kažnjeni za prebijanje žene u Republičkoj izbornoj komisiji, veruju da će se nekažnjeno izvući i za povređivanje novinarki 'Pinka' tokom subotnjeg protesta u Beogradu - naveo je Todorović.

Prema njegovim rečima, negiranjem onoga što se desilo i što su jasno zabeležile kamere, Boško Obradović pokazuje da nema hrabrosti da prihvati odgovornost za svoje sramne postupke.

Todorović, koji je i gradonačelnik Čačka pita, da li su konflikti, kamenje, pesnice i batinjanje žena porodične vrednosti koje zastupaju i da li time pokazuju kako zamišljaju Srbiju pod njihovom vlašću. On smatra nedopustivim nasilničko ponašanje i svaki vid agresije pristalica pokreta Boška Obradovića i Milana Stamatovića i poziva nadležne organe da reaguju.

-Pravo je svakoga da ima svoje mišljenje, međutim treba ga iskazati i za njega se boriti dostojanstveno i civilizovano, a ne tući se, maltretirati druge i fizički se obračunavati - istakao je Todorović. Todorović ocenjuje da Obradović i Stamatović promovišu politiku u siledžijstva i primitivizma, koju podržavaju njihovi potencijalni koalicioni partneri, a na svojoj koži su osetile novinarke samo zato što su profesionalno radile svoj posao.

-Žalosno je što deo opozicionih poslanika želi da na ulici, koristeći nasilje, prikuplja jeftine političke poene. Licemerno je i to što pojedini zvaničnici opozicionih stranaka pokušavaju da negiraju jučerašnja zbivanja i nastoje da nađu opravdanje za to - ocenio je Todorović.

#Dveri

#Gradonačelnik

#Napad

#SNS

#Televizija Pink

#novinari

#Čačak

'