AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović poručuje da svako ko organizuje protest ispred privatne televizije pokazuje da je politički nepismen i nezreo, jer privatna televizija suvereno da određuje program kakav hoće da ima.

- Gordanu Uzelac, prilično dobro poznajem i želim joj brz oporavak. Šta ti kažem srećne ti rane Gordana - naveo je Đukanović, ocenivši da je nenormalno i sumanuto privatnoj televiziji određivati kakav će program imati.

- Razumem da neko protestuje ispred RTS jer im se ne dopada uređivačka politika. Tu televiziju svi plaćamo, pa sasvim je u redu da nekad izrazite i svoje negodovanje, ali apsolutno je nenormalno da protestujete ispred privatne televizije. Ako vam se ne sviđa program – promenite kanal - istakao je Đukanović.

Prema njegovoj oceni, osobe koje su se okupile ispred Pinka i pretukle dve novinarke politički su se ugasile.

- Prvi put je narod mogao koliko toliko da im progleda kroz prste kada su u RIK-u nasrnuli na žene, mada tamo i nisu smeli da budu. Ali, doći ispred privatne televizije i nokautirati novinarku te televizije, a drugoj udariti šamar pokazuje da ti ljudi koji su to organizovali nisu normalni - dodao je Đukanović.

Kako ističe, to što je uhapšen samo jedan čovek nije dovoljno jer je organizator skupa morao da obezbedi skup i njihova redarska služba je morala da reaguje.

- Za svaki incident, a ovde je nokautirana novinarka, odgovoran je organizartor što znači da bi država morala da reaguje. Organitzator je odgovoran , a to su Dveri - istakao je Đukanović.

On je istakao da je dobro da kompletno društvo ustane protiv nasilja, ne samo nasilja nad ženama, koje je za ovu političku grupaciju izgleda dominantno, jer očigledno mrze žene.

- Mnogo je opasnije to što kao vid političkog delovanja uvode nasilje, po principu Musolinijevih crnih košulja funkcionišu, a tako funkcionišu u Skupštini. Vreme je da se tome stane na put - zaključio je Đukanović.

On je izrazio uverenje da će posle ovakog siledžijskog istupa protiv novinara da će javnost reagovati i da se oni politički ugasiti.

Đukanović je ukazao i na šturu, nikakvu, takoreći iznuđenu reakcija novinarskih udruženja i političkih partija.

- Kakva su saopštenja dali, bolje da ništa nisu napisali. Korektnije je bilo da kažu podržavamo što ste prebili novinarku - dodao je poslanik SNS.

#Napad

#Televizija Pink

#Vladimir Đukanović

'