AKTUELNO

Aleksandar Vučić istakao je da je Srbija zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Japanom i zahvalio japanskim kompanijama na dosadašnjem angažovanju i investicijama u našoj zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa državnim ministrom spoljnih poslova Japana Kazujuki Nakanom sa kojim se saglasio da bilateralni odnosi idu uzlaznom putanjom. Predsednik Vučić istakao je da je Srbija zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Japanom i zahvalio japanskim kompanijama na dosadašnjem angažovanju i investicijama u našoj zemlji.

Foto: Tanjug

On je naglasio da Srbija veoma ceni visok stepen solidarnosti koji pokazuje Japan, s obzirom na to da njihova bespovratna pomoć i pozajmice u poslednjih 18 godina dostižu skoro pola milijarde evra. Državni ministar Nakana čestitao je predsedniku Vučiću na novoj funkciji i istakao da Japan veoma ceni Srbiju kao ključnu zemlju na Zapadnom Balkanu, saopštila je Pres služba Predsednika. Ministar Nakana naglasio je da Japan mnogo ulaže u odnose dve zemlje.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika pozdravila su današnje potpisivanje ugovora za projekat ''Izgradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova za TENT A''. Osnovni cilj ovog projekta je smanjenje koncentracije sumpor - dioksida na izlazu iz TENT-a radi usaglašavanja sa evropskim pravilima. Očekuje se da će nakon izgradnje ovog postrojenja emisija sumpor - dioksida biti smanjena za više od devet puta. Ovaj projekat će biti novi simbol odnosa dve zemlje - zaključili su sagovornici.

Pink.rs

#Aleksandar Vučić

#Japan

#predsednik

'