AKTUELNO

Vučić je rekao da je ekonomska stabilnost obeležila rad.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink prokomentarisao 100 dana rada Vlade Srbije.

On se osvrnuo na rezultate Vlade, napretke na brojnim poljima, a govorio je i o stranim investicijama i ekonomskim odnosima sa istočnim i zapadnim zemljama, o infrastrukturnim projektima i bezbednosti u zemlji i regionu.

Govoreći o rezultatima, on smatra da su ministri radili dobro i marljivo, što će dati još bolje rezultate u budućnosti.

- Puna fiskalna stabilnost, obezbedili smo bolji poslovni ambijent, očuvali spoljnopolitički koncept, koji podrazumeva unapređenje trgovinskih odnosa, imamo suficit u budžetu, koji nećemo pokvariti ni izdvajanjem novca za penzionere, koji su zaslužili našu pomoć - rekao je premijer.

Foto: Pink.rs

On je rekao da je deficit spušten, a da je rast na zavidnom nivou.

Premijer je istakao da su otvorene brojne nove fabrike, a stare su obnovljene i danas zapošljavaju brojne građane. Posebno je istakao rad na otvaranju "Železare Smederevo".

- Izgradili smo kilometre i kilomtere puteva, a izgradićemo i auto-put ka Bugarskoj, završavamo Beograd-Preševo, što je dobro za privlačenje novih investitora u ovaj kraj Srbije. Stvari još nisu idealne, ali idemo u dobrom smeru - rekao je premijer.

Plaćena su prva tri miliona evra za "ipsilon krak" iznad Subotice, a premijer je najavio i otvaranje Grdeličke klisure sledeće godine.

Foto: Pink.rs

Govoreći o napretku u stabilnosti regiona, premijer je rekao da je mnogo urađeno na unapređenju odnosa sa Mađarskom, Makedonijom, a da su odnosi sa Albanijom bolji nego ranije.

Odnosi sa Crnom Gorom su "korektni", a u odnosima sa BiH je vidljiv trud da se oni unaprede što više. Hrvatska i Srbija imaju racionalne odnose, iako ne jednostavne, rekao je premijer.

- Srbija vodi politiku stabilnosti i odgovornosti - rekao je premijer, osvrćući se na komentare da se "vlada nije pomakla od početne tačke". On je naglasio da će "zli jezici uvek govoriti neistinu", a to su jezici onih kojima nije u interesu da vlada bude dovoljno jaka.

Najvažnije je, ističe on, nastaviti rad na unapređenju Srbije. Podrška Vladi Srbije stečena je njenim rezultatima i dobrim ekonomskim stanjem, koji su potvrdili brojni svetski stručnjaci.

- Šta god da uradim, nekima ne odgovara. Sada ne valja to što po čitav dan radim i stalno sam na televiziji, a prethodnim premijerima su zamerali to što ih nikad nema ili samo povremeno, čime odaju utisak kako niko ne zna šta radi i da li uopšte radi - rekao je premijer.

Komentarišući ponašanja pojedinaca u Skupštini Srbije, Vučić smatra da poslanička grupa Saše Radulovića namerno izaziva probleme, ali da mu nije poznato šta time žele da postignu.

- Juče ste mogli da čujete najteže reči protiv jedne žene. To što je Ješić i ostali izgovarali u Skupštini je sramotno. Njihov glavni cilj je izmišljanje događaja i širenje laži i propagande, kako bi se umanjilo poverenje građana u vladu - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će Vlada nastaviti smanjivanje deficita, najavio nove investitore, i rekao da će biti obezbeđeni bolji uslovi za povećanje plata, a da partijskog odlučivanja o ekonomiji više nema.

- Plate i penzije diktira ekonomija države - rekao je premijer, dodajući da će rezultati biti znatno bolji vrednim radom i trudom.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Vlada Srbije

'