AKTUELNO

Lider socijalista ocenio da su odnosi i saradnja SPS i koalicionih partnera sa Srpskom naprednom strankom od ključne važnosti za stabilnost Srbije.

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić  rekao je da je na sednici SPS jednoglasno ocenjeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate, naročito u oblasti finansijske konsolidacije i ekonomskih reformi, kao i na spoljno-političkom planu, što je rezultiralo poboljšanim medjunarodnim položajem zemlje.

Dačić je kazao i da je zaustavljen ekonomski sunovrat zemlje i da su otvorena prva poglavlja u pregovorima o članstvu u EU.

- Produbljeno je naše prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, odbranjene su naše svetinje na Kosovu i Metohiji u Unesku, blokirano je kolektivno žigosanje srpskog naroda kao genocidnog u Savetu bezbednosti UN, Beograd je bio evropska i svetska diplomatska prestonica, uz istovremeno velike infrastrukturne projekte u zemlji - rekao je Dačić prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Beta

Autor: G.N.

'