AKTUELNO

Sekretar Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović govoreći o napadima vlasnika Kurira Aleksandra Rodića na predsednika Srbije i uopšte o pisanju tog dnevnog lista, Hrkalović je rekla da bi Rodiću bilo bolje da razmišlja o vraćanju kredita.

Prema njenim rečima interesantno je da u jednom trenutku imate napade Saše Jankovića, Aleksandra Rodića i još tih nekih ljudi ili sindikata koji njih podržavaju, i to baš u trenutku kad predsednik izlazi sa jasnim stavom da mi nećemo odustati od našeg naroda na KiM, a Janković izlazi sa stavom da Kosovo reba da bude članica Interpola.

- Taj njegov stav implicira da takozvano Kosovo dobije međunarodni legitimjitet da raspisuje poternice za srpskim policajcima i vonjicima koji su se hrabro borili protiv terorizma i branili srpsku decu od terorista, a kako se Kosovo brani ptoritv kriminala smo videli, kada su sakrivali ratne zločince –rekla je ona.

Foto: Printscreen

Hrkalović je rekla da se Rodić, koji se vozi u tri BMW-a, a nikako da kaže odakle mu, koji je rođenog oca strpao u zatvor, ovih dana bavi preventivnim napadima.

- On time pokazuje da nešto krije, nešto što bi eventualno moglo da bude predmet razgovora u policiji, a onda će on reći da je to osveta jer on iznosi istinu – rekla je Hrkalović i dodala da su najnovija pisanja u Kuriru o navodnom držanju više od pola sata Rodićeve majke i dece na graničnom prelazu čista laž, jer je to informacija koja se lako može proveriti.

- Poptuno je neistinit navod, koji je pri tom vrlo proverljiv, o tome da su mu navodno šikanirali porodicu na graničnom prelazu. Oni su se zadržali na granici 7 minuta i 20 sekundi i to su potvrdili profesionalni pripadnici policije. To je proverljiv podatak, a ostalo su sve laži Kurira - zaključila je Hrkalović.

Foto: Printscreen

Policija je preduzela sve neoophodne mere kako bi utvrdila ko su osobe koje su odgovorne za tragičnu smrt dvojice hrabrih vatrogasaca u požaru u fabrici kartona na Adi Huji i sa prvim tužilaštvom podnela četiri krivične prijave protiv četiri osobe za izazivanje opšte opasnosti, tačnije za teško delo protiv opšte sigurnosti, rekla je Hrkalović.

Ona je rekla da je jedna prijava protiv osobe iz firme Avala star i tri osobe iz fabrike hartije, nad kojojm vlasništvo ima kiparska offshore kompanija čiji je direktor Nebojša Šaranović bivši saradnik Miroslava Miškovića.

Hrkalović je rekla da će istraga pokazati, obzirom da su mediji pisali da je i dalje Mišković vlasnik te firme, ko je sad vlasnik te firme, ili su kako je rekla njihovi interesi isti kao i pre nekog vremena.

- Zanimljivo je da je na tom podruju Ada Huje obzirom da je usvojen plan generalne regulacije za urbanizaciju tog područja u vezi sa poslovnim i stambenim prostorom, a u toku je izrada plana detaljne regulacije, gde će indeksi izgrađenosti biti jako visoki, moći će mnogo da se gradi, obzirom da je blizu centra grada i reke, mislim da će tu cene biti visoke, a dosta košta kada neko hoće da sruši neki objekat – rekla je ona.

Hrkalović je naglasila da je fabrika bila osigurana od požara, i ponovila da će istraga pokazati šta se desilo, “a mi smo podigli četiri krivične prijave za neblagovremeno obaveštavanje sektora za vanredne situascije, koji je svoj posao odradio kako treba od početka do kraja”.

- Tužilaštvo je utvrdilo da nema odgovornosti Sektora za vanredne situacije, a istraga na osnovu ove četiri krivične prijave će pokazati da li je osim nemara bilo i neke namere. Ja ne verujem u slučajnosti – rekla je Hrkalović.

Ona je dodala i da su tvrdnje pojedinih sindikata, da navodno vatrogasna oprema nije adekvatna, apsolutno netačne, jer je vatrogasna oprema koju uzimaju vatrogasci urađena po standardima EU, a cilj tih sindikata je kako je ocneila da uruše ugled hrabrih vatrogasaca.

#Kurir

#MUP Republike Srbije

#Požar

'