AKTUELNO

SNS će uvek odbraniti interese Srbije i sačuvati poljoprivredno zemljište, rekao je član Predsedništva Naprednjaka Branislav Nedimović, predsedniku Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milanu Stamatoviću, povodom njegovih tvrdnji o slobodnom pristupu stranaca srpskom zemljištu i prirodnim resursima.

Srpska napredna stranka će uvek i na svakom mestu odbraniti interese Srbije i sačuvati poljoprivredno zemljište, poručio je član Predsedništva SNS Branislav Nedimović, predsedniku Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milanu Stamatoviću, povodom njegovih tvrdnji o slobodnom pristupu stranaca srpskom zemljištu i prirodnim resursima.

- Važno je da, pre nego što počnete bilo šta da pišete, prvo se dobro informišete i saznate nešto o temi kako ne biste ispali smešni. Vi, gospodine Stamatoviću, nemate pojma o tome da izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu uopšte ne dotiču državno zemljište, koje niko od stranaca, ni pod kojim uslovima, ne može kupiti - istakao je Nedimović, koji je i ministar popljoprivrede.

Stamatović je prethodno, u saopštenju, izrazio sumnju da zakonske izmene kasne upravo zato što se izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu pišu "po meri raznih arapskih, germanskih i sličnih budućih veleposednika srpske zemlje koji su već zauzeli startne pozicije".

Nedimović je, u pisanoj izjavi, dodao da je Stamatović poslednji koji treba nekom da drži lekcije o tome, "s obzirom na to kako upravlja zemljištem u Opštini Čajetina".

- Za Vas je čak i autobuska stanica postala obično zemljište i niste prezali od toga da je prodate. Građani Srbije odlično znaju ko je u našoj zemlji čuvarkuća, a ko raspikuća, a to su najslikovitije i pokazali na predsedničkim izborima - naglasio je Nedimović.

#Branislav Nedimović

#Milan Stamatović

#Poljoprivreda

'