AKTUELNO

Vučić najavio zajedničko obeležavanje Dana Republike Srpske 9. januara.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će gotovo cela Vlada Srbije 9. januara prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske.

- Za Srbiju je od ogromnog značaja regionalna stabilnost i bezbednost - rekao je Vučić posle sastanka s predsednikom Miloradom Dodikom.

Vučić je kazao da će u 2016. godini biti organizovan zajednički skup na kojem će učestvovati predstavnici vlada Srbije i RS ali i građani, povodom 75 godina od osnivanja logora Jasenovac.

- Imaćemo mnogo manifestacija tim povodom i sve će biti zajedničke. To je logor u kojem je najveći broj pripadnika našeg naroda stradao kroz istoriju, to naš narod mora da zna i da razume i da uvek, gledajući u budućnost, zna šta nam se dogodilo u prošlosti, kao i da to otrgnemo od zaborava, ćutanja, istorijskih falsifikata i neistina - rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je Srbija ključna zemlja regiona i da vlasti u Banjaluci podržavaju i razumeju politiku Beograda koja je usmerena da ojača regionalni mir i stabilnost.

Izvor: Tanjug

Autor: Dragana Jovanović

'