AKTUELNO

Branioci optuženih u objedinjenom postupku protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića i ostalih optuženih za oštećenje putarskih preduzeća i kruževačke Fabrike maziva neće doći na suđenje koje je za sutra zakazano u Specijalnom sudu u Beogradu.

Iako advokati iz protesta prema postupanju suda neće doći na suđenje, okrivljeni hoće, ali suđenje bez njihovih branilaca neće moći da se održi.

Advokat Zoran Ateljević rekao je da su advokati uputili sudu dopis sa obaveštenjem da sutrašnjem glavnom pretresu neće prisustvovati, kao ni pretresu koji je zakazan za 28. decembar.

"Mi smo u dopisu obevestili sud i o razlozima zbog kojih nećemo doći", rekao je Ateljević i dodao da će se njihovi klijenti pojaviti u sudu.

Advokati su u podnesku ocenili da je nezakonito sukcesivno zakazivanje suđenja, da su ukazali na nepoštovanje advokatske profesije od strane suda i na indikatore da postoji pritisak na rad suda.

U ovoj godini je, inače, zakazano 61 glavni pretres u ovom postupku.

Suđenje Miškoviću je nedavno zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja bilo razdvojeno, a nedelju dana kasnije opet spojeno.

U objedinjenom procesu, koji je sada razdvojen, a počeo je u februaru ove godine, sudi se Miškoviću, vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za ošttećenje putrarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca (FAM), koja je bila u vlasništvu Nibes-a.

Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje bilo spojeno u isti postupak.

Izvor: Tanjug

'