AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić je izjavila nakon potpisivanja sporazuma između poslovodstva i Samostalnog sindikata u Fijatu, da su razgovori bili jako teški ali da je pronađen dobar kompromis.

- Razgovori bili jako teški,svi smo iscrpljeni. Ovo su bili pravi razgovori u smislu da ne postoji strana koja je pobednik i strana koja je izgubila. Nađen je dobar kompromis - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, obe strane su bile odgovorne i hrabre

- Znam da će i videla sam da su predstavnici radnika već izloženi nekim kritiama da je to moglo bolje, ali radnici su imali ozbiljne predstavnike koji su naterali i Fijat i vladu na ozbiljan kompromis - rekla je ona.

Foto: Tanjug

Brnabićeva kaže da i dalje stoji iza radnika Fijata.

- Nemam nikakav problem da ponovo razgovram sa radnicima i objasnim šta je dobijeno ovim razgovorima - dodala je ona.

Poslovodstvo Fijata i radnici potpisali sporazum u vladi

Zahvalila se i predstavnicima Fijata što su imali razumevanja za razgovore koj su vođeni i za zahteve radnika.

Dogovoreno je osnivanje Komisije za tehnička merenja. Komisiju će činiti članovi sindikata i članovi FCA Srbija, kao i tehnički stručnjaci iz sedišta kompanije. Komisija će početi sa radom od 15. septembra.

Foto: Tanjug

Brnabić je objasnila da je ovom prilikom Vlada Srbije intervenisala kako bi se postigao dogovor ovde jer je bila vanredna situacija i došlo do potpunog potpuni prekida proizvodnje u firmi koja zapošljava više od 2.500 ljudi, trpeo je BDP, izvoz i kooperanti...

Za sve ostale stvari postoji intitucionalni mehanizam Agencija za mirno rešavanje sporova, koja je jako profesinalna, navela je ona i istakla da se nada još većoj proizvodnji u Fijatu.

#Ana Brnabić

#Dogovor

#Fijat

'