AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je na radnike Fijata i vladu, iako je samo manjinski vlasnik, da reše problem u kragujevačkoj kompaniji, jer dalji štrajk nosi velike rizike.

- Danas, kada ovde govorimo o lojalnosti radnika kompanijama, što je veoma važan faktor za privlačenje investitora, onda kažu: ''A Kragujevac?" - rekao je Vučić, koji boravi u poseti Vašingtonu.

Istakao je da nema mnogo informacija o tome šta se dešava, da zna da je od radnika Fijata dobio pismo, ali da nije stigao da se upozna sa njegovim sadržajem, i dodao:

- Molim radnike, video sam ih kada sam obilazio fabriku, reč je o dobrim domaćinima i poštenim ljudima, i verujem da će razumeti svoju ulogu, kao i vladu, da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju - rekao je Vučić.

Istakao je da tema uopšte nije pitanje ko je kriv, već je ključno sa se mora naći rešenje.

Pročitajte još: Brnabić spremna za razgovore sa radnicima u Fijatu, ali postoji šum u komunikaciji

Vlada, dodaje, nema previše mogućnosti u svojim rukama, jer je manjinski vlasnik, ali je moli da učini sve što može, podvukao je on.

- Radnike molim da razumeju svoju i našu poziciju, da razumeju poziciju Srbije. Oni koji bi hteli sukobe između radnika i vlade, pa se tome raduju na političkoj sceni, ti ne razumeju ništa - poručio je Vučić.

Oni, kako je dodao, ne razumeju da rade u korist štete radnika u Kragujevcu, i to ne samo radnika u Fijatu, već u korist štete svoje države.

- Nikada takve političare nisam mogao, niti ću razumeti - istakao je Vučić.

Kako je rekao, uskoro se vraća u Beograd i zamolio je sve aktere da imaju razumevanja i da dobro razumeju značaj posledica koje sve ovo može da ima ne samo po radnike Fijata i Fijat, već po Kragujevac i celu zemlju.

#Aleksandar Vučić

#Fijat

'