AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će njen najveći izazov biti da održi kontinuitet sa prethodnom vladom kao i da očekuje da će vlada koju vodi trajati pun mandat, tri godine, do narednih izbora.

- Ukoliko ona ne radi kako treba i ispostavi se da ja nisam predsednica vlade koja moze da pokaže rezultate koji su važni za ovu zemlju, onda je važno da se ide na novu, jer nemamo kao zemlja vremena za gubljenje- rekla je ona.

Ističe i da se nije pravdala ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu, već da mu je dala stenogram razgovora zato što smatra da je vazno zadržati kontinuitet da predsednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru.

Pročitajte još: Jovanov: Zahtev za gašenje TV Pink najteži oblik PROTIVUSTAVNOG I PROTIVZAKONITOG DELOVANJA

Navodi i da će da će ići na pregovore sa Prištinom u Brisel, ako se ukaže potreba za tim, ali da smatra da je u ovom trenutku bolje rešenje da se pregovori podignu na predsednički nivo.

- To je deo mog posla. EU dosta ide ka tome da se pregovori podignu na predsdednički nivo, jer su Vučić i Tači i do sada učestvovali u dijalogu. Mislim da je to u ovom trenutku bolje rešenje- rekla je ona.

Upitana ko je bolji za Srbiju, Ramuš Haradinaj ili Aljbin Kurti, ona kaže da je Kosovo sastavni deo Srbije, a da ćemo "kao odgovorni partneri, razgovarati sa svakim ko bude predstavljao drugu stranu".

#Ana Brnabić

#Intervju

'