AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u velikom intervjuu za "Nedeljnik" govorio je o mandatarki i pravcu nove vlade Srbije, o problemima u SNS, o nasledniku u stranci, o Kosovu, medijima i novinarima... A evo šta je rekao o Draganu Đilasu

Da li ste pročitali ekonomski program Dragana Đilasa?

- Smejao sam se.

Zašto?

- Zato što je sve smešno. Čovek nema pojma. To mu je pisao Nikezić i obojica nemaju pojma. Pokazalo se to u periodu kada su oni vladali. Čak i ono o zemljištu što su pričali, završilo bi ponovo u rukama nekog tajkuna.

21. DAN KAMPANJE PROTIV VUČIĆA: Okomili se na one koji su stali u odbranu predsednika

Ne možete vi da izmišljate toplu vodu u ekonomiji. Tu je samo disciplina. I odgovornost. A ko ima ta nova genijalna rešenja, nek se prijavi za Nobelovu nagradu. Možda je dobiju Đilas i Nikezić?

Narod zna kako su vodili ekonomiju grada i zemlje... Siniša Mali je sa milijardu i 120 miliona spustio dug Beograda na 650 miliona. Nije mu taj dug ostavio neko drugi, nego upravo ovi iz Demokratske stranke. Mi smo zaustavili katastrofu i više nemamo velikih ekonomskih problema. Lako je podilaziti naciji. Mi sad možemo da podignemo prosečnu zaradu za sto evra, ali ako to radimo postepeno, onda ćemo to lakše da podnesemo. I bićemo uspešniji.

U jednom trenutku stekao se utisak da ste u dobrim odnosima sa Đilasom. Otkud sad ovo?

- Nemam ja ličnih problema ni sa njim niti sa bilo kim drugim. Imam problem kada neko misli da neodgovornim izjavama i demagoškom politikom stiče sopstvenu popularnost. Ja sam protivnik demagogije. Ja njemu želim mnogo uspeha na beogradskim izborima, i na svim sledećim izborima. Ali je njegov problem što ću ja biti na drugoj strani... I videćemo kakvi će rezultati da budu.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Đilas

#Ekonomija

'