AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je navode da će nekadašnja šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton biti njegova savetnica.

Vučić je potvrdio da je razgovarao sa Eštonovom, koju, kako kaže, veoma poštuje i od koje može mnogo toga da nauči, ali je demantovao navode da će ona biti njegova savetnica.

- Ona spada u organizaciju 40 svetskih lidera. Nismo pričali o savetničkom angažovanju, ali zato o različitim temama, kao što je situacija na Balkanu, evropskoj perspektivi celog regiona - objasnio je Vučić.

Istakao je da Ešton ima gvodženu volju, da je veoma vredna i sposobna žena, i da se nada da će ona doći na njegovu inauguracju 23. juna.

Vučić je dodao da će na njegovu inauguraciju doći najveći broj šefova vlada i država u istoriji Srbije, što pokazuje koji je ugled naše zemlje u svetu.

Na inauguraciji će građani videti koliko se promenila slika Srbije. Moguće je da dođe čak 15 šefova država i vlada. To nije bilo ni u Titovo vreme, ni od 1918...", kazao je Vučić.

Inače, Vučić se našalio da žene nije interesovala ni Eštonova, a ni druge zvanice koje je primao danas, već glumac Ralf Ajns.

- Sve su mi se žene "popele na glavu" zbog njega, ali mi je bila čast da ga ugostim - rekao je on.

#Aleksandar Vučić

#Ešton Kučer

#Inauguracija

'