AKTUELNO

Bivši komandant zločinačke OVK i kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj nastavio je da provocira, poručivpi da će "Preševska dolina biti jedan od glavnih prioriteta" njegove vlade, "isto koliko i sever Kosova"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiji Marko Đurić izjavio je da jedan od bivših lidera terorističke OVK Ramuš Haradinaj, koji iz dana u dan izriče sve agresivnije pretnje Srbiji, ne zaslužuje političku reakciju, već tretman u zdravstvenoj ustanovi.

- To što govori i radi Haradinaj ne zavređuje politički osvrt već pokazuje da je on, osim za procesurianje pred pravosudnim organima, zreo i za lečenje - naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, najveći problem je, nažalost, to što Haradinaj ima ozbiljne izglede da postane predsednik vlade u našoj južnoj pokrajini, iako iz dana u dan doprinosi destabilizaciji prilika u celom regionu.

Haradinaj, kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina na KiM, izjavio je danas, pored ostalog, da će "Preševska dolina biti jedan od glavnih prioriteta" njegove vlade, "isto koliko i sever Kosova" i da "Albanci iz Preševske doline zaslužuju da imaju kosovske pasoše".

Foto: Tanjug

Nova provokacija ratnog zločinca

Ratni zločinac, bivši komandant zločinačke OVK i kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj, izjavio je da će "Preševska dolina biti jedan od glavnih prioriteta" njegove vlade, "isto koliko i sever Kosova".

Predsednik Allijanse za budućnost Kosova je za portal Preševa jon izjavio da "Albanci iz Preševske doline zaslužuju da imaju kosovske pasoše".

- Država Kosovo je rezultat toga što su dali živote, prolili krv za ovu državu...Nije logično da naša država Kosovo danas nema razumevanje za narod Doline, deo Kosova koji ne zovemo slučajno Istočno Kosovo - rekao je Haradinaj.

#Kosovo

#Marko Đurić

#Ramuš Haradinaj

'