AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje primopredaji 19 vozila Hamvi u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

Vojska Srbije dobila je 19 blindiranih motornih terenskih vozila "Hamvi", namenjenih za izvršavanje zadataka u miru i u ratu. Poseta kasarni u Pančevu je prva Vučićeva zvanična javna aktivnost na novoj funckiji.

Foto: Tanjug

Nakon vožnje novog vozila koji će koristiti srpski vojnici Vučić je rekao da je zadovoljan kako se pokazalo američko vozilo i zamolio američkog ambasadora da pomognu u obnovi objekata kasarne u Pančevu.

Predsednik Srbije je istakao da je važno da su naši vojnici dodatno zaštićeni novom opremom, ocenivši da je reč o izvanrednom terenskom vozilu.

- Srećan sam jer su naši vojnici zadovoljni, misle da je ovo pouzdano i sigurno vozilo - rekao je novi predsednik Srbije

- Ja najviše volim ovu cenu, kada je džabe - rekao je Vučić.

- Ponosan sam na naše vojnike, Pančevo je srž sistema bezbednosti Srbije, puno toga u odbrambenom sistemu zavisi od kasarne u Pančevu i moramo da izdvojimo više sredstava - rekao je Vučić i ponovio da se do kraja godine očekjuje značajno povećanje zarada i u vojsci.

On je istakao da je stanje finansija u zemlji takvo da čak ni u 2016 godini nije bilo tako dobro, što znači i više ulaganja u javni sektor.

On je odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ruski migovi uskoro stižu u Srbiju i da će time biti rešen najveći probem za naše ratno vazduhoplovstvo.

- Nadam se da će to biti završeno u naredna dva meseca - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je izabrao saradnike, koji će raditi sa njim u Predsedništvu Vučić je rekao: "Imam ljude sa kojima sarađujem iz vlade, videli smo Selakovića, važno je kako radimo, a ne da punimo kancelarije. Jedva čekam da se iselimo u neke manje kancelarije. Ono tamo je za muzej"

Od ponedeljka razgovori o mandataru

Kada je reč o izboru mandatara,Vučić je rekao da od ponedeljka počinju razgovori sa predstavnicima izbornih lista, u jednom danu, pa slede razgovori sa koalicionim partnerima, pa potom i sa ljudima u stranci.

- Najpre ću razgovarati s predstavnicima izbornih lista, očekujem da ću to završiti u jednom danu, a zatim moram da razgovaram s koalicionim partnerima, i, naravno, s ljudima iz Srpske napredne stranke - rekao je Vučić.

Na pitanje kada će se povući sa mesta predsednika stranke, Vučić je rekao da to neće biti tako skoro.

Predsednik Republike stigao je u kasarnu u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, a ceremoniji prisustvuje i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Samo jedan skup je bio u skladu sa zakonom

Vučić rekao je danas je predsednik svim građanima naše zemlje, a time i opozicionim liderima, poput Velimira Ilića, Saše Jankovića, Borisa Tadića i Boška Obradovića. Vučić je u Pančevu, upitan da prokomentariše jučerašnje skupove uoči polaganja zakletve i preuzimanja dužnosti predsednika Republike, rekao da su svi građani naše zemlje, "pa i onih 850 koji su se okupili na Trgu republike". -Želim im da imaju dobrog predsednika, a obećavam, im da ću i o njima da brinem, da će im biti mnogo bolje nego danas. I stranački funkcioneri, od Velimira Ilića, Saše Jankovića, Boška Obradovića i Borisa Tadića. Sve su to građani Srbije i svima njima sam ja predsednik. Jedini i omiljeni, siguran sam - rekao je Vučić. On je dodao da je juče u Beogradu samo jedan skup održan u skladu sa zakonom i da nije bilo nikakve tuče. -Neki su rekli da je izbila tuča, ali ništa nije bilo prijavljeno policiji. Osim što su naši simpatizeri prijavili da su neki kriminalci zaprečili podžemni prolaz na Terazijama. Kada je stigla policija oni su se razbežali. Valjda su neki kontramitingaši hteli da izazovu nerede, ali nisu uspeli - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić je juče položio zakletvu u Skupštini Srbije čime je počeo petogodišnji mandat na funkciji predsednika Republike.

#Aleksandar Vučić

#Pančevo

'