AKTUELNO

Član predsedništva SPS Dejan Radenković rekao je da će rukovodstvo te partije razgovarati sa novoizabranim predsednikom države Aleksandrom Vučićem i koalicionim partnerima o novoj vladi i dodao da ta stranka ima šta da ponudi.

"Imamo ljude za svaku funkciju, iako spadamo u manje stranke. Mislim da uloga SPS-a nije da sedi na tribinama, nego da uzme ucešce u radu", rekao je za Radenković za N1 i izrazio nadu da će SPS ubuduće u većem kapacitetu učestvovati u Vladi Srbije.

Na pitanje da li će lider socijalista Ivica Dačić biti novi predsednik Vlade, Radenković je rekao da je normalno da, kao član SPS-a, želi da njen predsednik ima što bolju poziciju, ali da to podrazumeva i odgovornost, a ne samo preuzeti funkciju i ne raditi ništa.

On je podsetio da mandat premijera dodeljuje predsednik Vučić i dodao da će koalicioni partneri razgovarati o kadrovskim rešenjima u rekonstruisanoj vladi i ?verovatno izaći sa najboljim rešenjem za građane?

Kaže da ne veruje da SPS gubi biračko telo zbog podrške Vučiću, podsetivši da je ta stranka na nedavno održanim lokalnim izborima zabeležila bolji rezultat.

Radenković se osvrnuo i na situaciju u Makedoniji, rekavši da izjava Zorana Zaeva da je u Srbiji na vlasti "nacionalistički režim" ne doprinosi stabilizaciji ionako rovite situacije u regionu.

Srbija se, kaže, ne meša u unutrašnju situaciju u Makedoniji, već veruje u miran rasplet.

Kada je reč o izjavi Ramuša Haradinaja da Vučić ne treba da se "igra sa Albancima" i da se sa njim "ne kači", funkcioner SPS je ocenio da bivši komandant OVK "na krilima" odluke Francuskog suda da ne bude izručen Srbiji, pokušava da pridobije što više birača u susret izborima i preuzme liderstvo na Kosovu.

On smatra da EU ne sme da ostane "mlaka" na takve izjave i poručuje da od Specijalnog suda niko neće pobeći, pa ni Hašm Tači i Ramuš Haradinaj.

Komentarišući izjavu stranačkog kolege Novice Tončeva da "socijalisti više nemaju mogućnost da zapošljavaju građane kao ranije, jer su razvlašćeni na svim nivoima", Radenković je rekao da SPS nije Zavod za zapošljavanje i da je "Novica ozbiljan privrednik da bi takvu izjavu mogao da da".

#SNS

#SPS

#Vlada

'