AKTUELNO

Ambasador SAD Kajl Skot uručio je Vučiću čestitku Donalda Trampa, saopštila je Vlada Srbije.

Američki predsednik Donald Tramp u čestitki premijeru Srbije Aleksandru Vučuću na pobedi na predsedničkim izborima izrazio je želju da dve zemlje zajedno rade na jačanju bilateralnih veza, evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa s Kosovom i na pomirenju u regionu.

Američki predsednik je naveo i da postoje nerešena pitanja u bilateralnim odnosima "koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou".

- Izbori su održani u ključnom trenutku za Srbiju. Radujem se daljem jačanju saradnje izmedju naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapredjenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa s Kosovom, kao i na pomirenju u regionu -navodi se u Trampovoj čestitki.

Tramp je naveo da će SAD nastaviti da podržavaju napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

- Obeležavajući 135. godišnjicu naših bilateralnih diplomatskih odnosa, radićemo na unapredjenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i postizanje mira i prosperiteta - navodi se u Trampovoj čestitki.

#Aleksandar Vučić

#Donald Tramp

#Predsednički izbori

'