AKTUELNO

Na današnjoj sednici RIK-a, kada su ti glasovi ponovo prebrnojani, pokazalo se da su sporna četiri glasa, a ne onoliko koliko Janković tvrdi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su malopređašni rezultati RIK-a pokazali da opozicija i neki predsednički kandidati pokušavaju da izazovu nemir u zemlji.

- Oni su pripremali teren za svoj izborni poraz, i mogu da kažem da je ovo skandalozno – prokomentarisao je Stefanović sinoćnu tvrdnju koja je stigla iz štaba Saše Jankovića odakle se tvrdi da su sporna 793 glasa sa teritorije Novog Pazara.

Foto: Printscreen

Na današnjoj sednici RIK-a, kada su ti glasovi ponovo prebrnojani, pokazalo se da su sporna četiri glasa, a ne onoliko koliko Janković tvrdi.

- Na bričakom mestu 85 svaki listić za svakog kandidata se poklapa sa zapisnikom. Četiri listića se ne slažu na druogm biračkom mestu – dodao je Stefanović, ističući da je na svakom biračkom mestu opozicija imala većinu u smislu posmatrača.

- Svi ti ljudi na preko 10.000 biračkih mesta su svojim potpisom potvrdili verodosnotojnost. Sada kada su utvrdili kontrlolno prebrojavanje, pokazalo se da je ono što tvrdi Saša Janokvić potpuna laž – podvikao je on.

- Sad ne stoji pitanje zašto su otvarani ti džakovi, već samo zašto lažu - primetio je.

- Očigledno da je ovo kampanja koja treba da uznemiri ljude u ove zemlji - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare i dodao da posle ovoga niko više ništa ne može da im veruje šta pričaju i šta rade.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Stefanović

#Republička izborna komisija

'