AKTUELNO

Saša Janković na izborima osvojio milion i po glasova manje od Vučića, a sada se predstavlja kao nekakav pobednik i poziva đake i studente na demonstracije!?! Vuk Jeremić, Boško Obradović i Saša Radulović, umesto da se posle strašnog izbornog debakla povuku iz politike, prizivaju ulične sukobe

Opozicioni predsednički kandidati koji su na nedeljnim izborima bukvalno potučeni do nogu pokušavaju sada da se dokopaju vlasti na ulicama!

Oni besramno zloupotrebljavaju đake i studente koje huškaju na proteste sve u nadi da će u Beogradu i drugim većim gradovima Srbije doći do uličnih sukoba i krvavih nereda koje bi onda iskoristili za rušenje legitimno i legalno izabrane vlasti.

Politički zahtevi

Dosovski kandidat Saša Janković, koji je u nedelju osvojio čak MILION I PO GLASOVA MANJE od Aleksandra Vučića, danas sebe predstavlja kao nekakvog pobednika i poziva mlade ljude na demonstracije!?! Osim njega, takozvane spontane proteste podržavaju i propali predsednički kandidati Vuk Jeremić, Boško Obradović i Saša Radulović. Da glavni cilj protesta jeste nasilno preuzimanje vlasti, pored svega ostalog, pokazuje i juče objavljeni spisak zahteva demonstranata, koji su izrazito politički.

Janković, Jeremić, Obradović i Radulović i juče su preko društvenih mreža podržavali "spontane proteste", dok su lideri Dveri i DJB i lično učestvovali na "studentskim protestima".

Ministar policije Nebojša Stefanović, na drugoj strani, kaže da su protesti očigledno politički i da ih organizuju oni koji su na izborima doživeli uverljiv poraz.

'Pakleni plan': Upasti u RIK i uništiti izborni materijal!

Jedan od planova organizatora protesta jeste i da se upadne u centralu RIK, u Skupštinu Srbije, gde se čuva izborni materijal, i da se sva dokumentacija zapali i uništi, saznaje Informer! Prema rečima dobro obaveštenih sagovornika iz bezbednosnih agencija, kolovođe protesta bi na ovaj način uništile dokaze o pobedi Aleksandra Vučića u prvom krugu. - U tom slučaju bilo bi nemoguće proglasiti konačne rezultate... Sličan scenario viđen je i 5. oktobra 2000. godine, kad su demonstranti upali u parlament i odmah, po naređenju, uništili dokumentaciju koja je dokazivala da Vojislav Koštunica nije pobedio Miloševića u prvom krugu izbora - prenosi naš izvor.

- Jasno je da niko od ovih koji danas protestuju nije očekivao da će Vučić dobiti podršku dva miliona ljudi. Oni su očigledno imali pakleni plan... Mislili su da će Vučić dobiti manje glasova, da će biti ispod ili na granici od 50 odsto, pa bi onda oni protestima pokušali da dokažu nekakvu izbornu pljačku. Taj plan im je propao kada je Aleksandar Vučić osvojio više od 55 odsto glasova, a ovo što sada gledamo na ulicama jeste očajnički pokušaj da se poništi jasna narodna volja... - rekao je Stefanović. Prema njegovim rečima, organizatori protesta se pojavljuju na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama i očigledno je da se na ulicama Beograda i drugih gradova ne dešavaju studentski, već klasični politički protesti.

OVO JE ČISTA POLITIKA Spisak zahteva demonstranata

* smena članova RIK zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda * razrešenje Maje Gojković zbog blokade rada Narodne skupštine * smena direktora RTS Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata * smena članova REM zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava * revizija biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i uvođenje elektronskog glasanja *ukoliko se ne ispune zahtevi, raspisati vanredne parlamentarne izbore

- Među organizatorima protesta su Branko Miljuš iz štaba Vuka Jeremića, Marko Živković, sin lidera Nove stranke Zorana Živkovića, Dobrica Veselinović i Marko Aksentijević iz organizacije "Ne da (vi) mo Beograd", analitičar Đorđe Vukadinović, lider Dveri Boško Obradović, Nikola Sandulović... U organizaciji posredno učestvuju i Saša Janković i Vuk Jeremić, ali se ne pojavljuju na ulicama kako ne bi izgledalo da je to politička stvar - naglašava Stefanović.

Skupo plaćen haos

Pukovnik KOS u penziji Aleksandar Petrović kaže da Soroš debelo plaća za izazivanje haosa u Srbiji.

- Stara američka administracija, predvođena Klintonovima i Olbrajtovom, godinama je izazivala nemire u Srbiji i pokušavala čak i da likvidira one koji vode našu državu. Pa setimo se samo incidenta u Potočarima i pokušaja linča Aleksandra Vučića. Nemojte imati nikakve dileme, Soroš je najveći zločinac koji je debelo platio za haos u Srbiji. Oni sve izvode kao da je u pitanju spontani protest, a ovo sve jeste, ali spontano i neorganizovano nije - zaključuje Petrović.

ČEPURIN: Vučić dobio mandat za svoju politiku

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin izjavio je juče da je pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima znak da su birači pozitivno ocenili njegovu politiku i dali mu mandat da tu politiku nastavi. Čepurin je na sastanku sa Vučićem istakao da će Rusija nastaviti da razvija odnose sa Srbijom, dok je aktuelni premijer potvrdio učešće srpske delegacije na Sanktpeterburškom forumu u junu ove godine.

#Predsednički izbori

#Protest

'