AKTUELNO

Mi smo demokratska zemlja, svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan, poručio je Vučić.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi protesta u Beogradu, da je Srbija demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, i da je to u redu, sve dok je mirno.

- Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo - rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, ko ima vremena neka protestuje, a on i vlada moraju da rade. Izrazio je nadu da neodgovornost nekih političara, koji su ranije pozivali na nasilje, neće biti realizovani.

- Sve to dok neko izražava stav da li je 'za' ili nije, dok je sve na vikanju, to je u redu i normalno - poručio je on. Nije, međutim, srećan zbog činjenice da je srušen "Zid plača" ispred Narodne skupštine i najavljuje pomoć udruženjima sa Kosova i Metohije da ga ponovo naprave.

- Ako bude problema sa finansijama, pomoći ćemo im. To nisu stvari kojima sam oduševljen - naglasio je Vučić. Na pitanje o rezultatima izbora, rekao je da se čekaju konačni podaci, ali da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Predsednički izbori

#Protest

#Srbija

'