AKTUELNO

Premijer Srbije boravi u Mostaru gde predvodi srpsku delegaciju na Međunarodnom sajmu privrede.

Premijer Aleksandar Vučić sastao se jutros u Mostaru sa predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Vučić je niz bilateralnih susreta započeo sinoć, po dolasku u Mostar, sastankom sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, da bi zatim razgovarao i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, kao i sa hrvatskim članom Predsedništva Draganom Čovićem.

Vučić, koji u Mostaru predvodi državno privrednu delegaciju Srbije, prisustvovao je i večeri lidera regiona, a danas će učestvovati na Međunarodnom sajmu privrede.

Srpski premijer u Mostar je stigao dan nakon pobede na predsedničkim izborima, zbog čega je interesovanje za njegove izjave i susrete u Mostaru ogromno i propraćeno od strane velikog broja medija.

U međuvremenu, u Mostaru je sve spremno za današnje svečano otvaranje 20. Međunarodnog sajma privrede.

Kako je najavljeno, prisutnima ce se obratiti direktorka Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsednik Predsedništva BiH Mladen Ivanić i Andrej Plenković, premijer Hrvatske - zemlje partnera, koji će sajam proglasiti otvorenim.

Nakon svečanog otvaranja, zvaničnici će obići sajamski izložbeni prostor, a na štandu Inicijative "16+1" prisutnima ce se obratiti ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamenik ministra poljoprivrede NR Kine Chu Dongju.

Mostarski sajam se održava na 400 kvadratnih metara prostora, a izlagaci ce biti svetski renomirane kineske firme, kao što su telekomunikacijski giganti Huawei i Zhong Xing Telecommunication - ZTE, proizvodac bele tehnike Gree Elecrtic i svetski vodeci proizvodac gradevinskih i rudarskih mašina LiuGong.

#Aleksandar Vučić

#Denis Zvizdić

#Mostar

#sajam

'