AKTUELNO

Marko Đurić za Pink.rs rekao da se nada da će Ramina ideja ostati samo san.

Priština pregovara sa Beogradom u Briselu, ali se u Tirani sastaje sa predstavnicima Vlade Albanije. Ova fotografija je na facebook profilu Edija Rame proglašena najboljom u 2015. godini. U sredini se vidi dvoglavi crni orao, simbol Albanije.

Tim povodom, za Pink.rs predsednik skupštinskog odbora za KIM Milovan Drecun upozorava da se radi o neprijateljskoj i destabilizujućoj poruci koja potvrđuje da se režim u Tirani nije odrekao velikoalbanske ideje.

- To pokazuje da ćemo i u ovoj godini s jedne strane velikoalbanske pretenzije imati kao izazov u regionu, a s druge, da se Tirana protivi sporazumu iz Brisela pošto on udaljava Kosovo od Albanije i od velike Albanije. Drecun je istakao da Albanija kao članica NATO ne bi smela da na taj način destabilizuje region.

- Simbolika je jasna, da Albanci s Kosova i Albanci iz Albanije treba da žive u jednoj državi i pod jednom zastavom - velike Albanije, objasnio je Drecun.

Ovim povodom, oglasio se i politički analitičar Dejan Vuk Stanković koji za TV Pink kaže da je ovaj potez Rame negativan sa više aspekata.

-Ovakva poruka je negativna za dobrosusedske odnose, ali i po pitanju nastavka briselskog sporazuma - kaže Stanković i napominje da nas ovo uvodi u zonu političkih, diplomatskih pa i medijskih sukoba.

Edi Rama je na svom fajsbuk profilu okačio slogan - Jedna zemlja, jedan narod, jedan san. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je za Pink.rs prokomentarisao - Dobro je što će ostati san, da ne postane noćna mora regiona.

Autor: G. Ninković

'