AKTUELNO

- Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam, poručio je danas predsednički kandidat Aleksandar Vučić na preduzbornom mitingu u Beogradu u prepunoj Kombank areni pred više od 30.000 ljudi, a isto toliko građana ispred dvorane.

Foto: Tanjug

-Želim da bude, predsednk svima, bez želje da delim ljude, namere da sudim, sa puno svesću o sopstvenoj pokornosti, rekao je Vučić  i dodao:

-Srbija je naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca.

Vučić je istakao da je jedan cilj i jedan zavet, a da je to Srbija.

Pred celim svetom će, kako kaže, stajati uspravno, jer je iza njega Srbija. Nema puta bez odgovora, nema lutanja i nema kretanja unazad, rekao je, dodajući da će Srbija ići samo napred, samo jače i samo bolje.

Dodao je da, ako nekome do danas nije bilo jasno zašto "trči ovu trku", sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje - da time postaje deo velike istorije i ogromne časti.

-Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene - poručio je Vučić.

Vučić je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu, i podvukao:

-Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja...Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug

Prisećajući se 1999. godine, Vučić je rekao da se suze više neće liti i da, kada kaže Srbija, ne misli na naciju ratnika, već na naciju radnika, na one koji se bore za bolju budućnost, za nove fabrike, za oslobođenje straha, spremne da oproste i idu napred.

- Srbija je stala na noge i biće sve jača. Ne beži od svojih interesa, ne krije svoju politiku, drži svoju reč i zna koliko i kome može da da, samo joj ne tražite da prizna oteto i pređe preko pokušaja da se istorija revidira - poručio je Vučić.

Srbija će pobediti energijom, znanjem i radom. Srbija želi stabilnost, mir, nove investicije i nikome neće dozvoliti da sruši zemlju i otme joj budućnost. Pred vas izlazim ponosan jer sam pošteno, odgovorno i marljivo obavljao posao. Radio sam svakodnevno i ne bih uspeo bez ovakvog predsednika, a mi zajedno ne bismo mogli bez vas. Jedan od ciljeva nam je Evropska unija, ali to nikako ne znači da ćemo prijateljskoj Rusiji uvesti sankcije. Posla je mnogo, zato nam treba vaša pomoć, vaša snaga i ljubav. Ova kampanja i nekoliko prethodnih meseci bili su za mene užasno teški. Ne postoji laž koju o meni nisu izneli, ali vi znate istinu i znate ko će uvek da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju. Obećavam vam da ću se boriti za mir i stabilnost. To je moj zavet za vas i za Srbiju. I živećete bolje. Živećete bolje zahvaljujući vašem radu, vašoj marljivosti i vašoj trpeljivosti. Biće teško i biće tesno, ali imam vašu ogromnu ljubav i podršku, a Srbiju nikada neće moći da pobede.

Foto: Tanjug

U beogradskoj Kombank areni okupilo se više od 30.000 ljudi, a više od 15.000 ostalo je ispred hale. Svi oni došli su kako bi podržali kandidaturu Aleksandra Vučića, koji pod rednim brojem 6 ulazi u trku na predsedničkim izborima. Beograđanima su se obratile brojne pristalice i podržavaoci rada i politike Aleksandra Vučića - predsednik Srbije i osnivač SNS Tomislav Nikolić, bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i lider SPS, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj i glumac Lazar Ristovski.

Ristovski: Vučić jedini govori jezikom koji svako razume

Glumac Lazar Ristovski došao je na miting da, kako je rekao, izrazi građanski, demokratski i ljudski stav i javno kaže da će glasati za Vučića. - Postoji samo jedna Srbija, čiji će predsednik biti Aleksandar Vučić - rekao je Ristovski, ističući da je lider SNS borac, a da je upravo takav čovek potreban Srbiji. Ristovski smatra Vučića ozbiljnim predstavnikom Srbije, kome neće biti lako da zadovolji želje svih, ali koji je najjači kada nije lako. - Uz njega će biti i oni neopredeljeni i oni demokratski opredeljeni i oni radikalno opredeljeni, jer samo on govori jezikom koji svi razumeju - zaključio je poznati glumac.

Foto: Tanjug

Okupljenima u Areni prvi se obratio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ističući da je došao da, zajedno sa narodom, podrži Vučića za predsedničkog kandidata.

Foto: Tanjug

- Aleksandar i ja smo zajedno prošli sve. Želim ti da pobediš i pobedićeš na predsedničkim izborima - rekao je Nikolić.

Međutim, upozorio je Vučića da je pred njim veliki posao, ali da se on ipak ne plaši da će ga obaviti kako treba.

Foto: Tanjug

- Ja ću ti, kao i dosad biti velika podrška i oslanac - poručio je predsednik Vučiću.

Sa govornice se obratio i bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder. Kako je istakao, Vučić će sprovesti neophodne reforme, uvesti Srbiju u EU, ekonomski je ojačati i obezbediti njenim građanima bolju budućnost.

Foto: Tanjug

Kako je objasnio, došao je da podrži one koji predano rade u najboljem interesu zemlje, a to su definitivno Vučić i njegova vlada.

- Vučić je uvećao ugled Srbije, produbio odnose sa SAD, Evropom i Rusijom, samouvereno je zastupao interese Srbije i uvek bio spreman na saradnju - rekao je Šreder, dodajući da se kandidat SNS zalaže za mir i stabilnost u regionu, što je preduslov za celokupan razvoj Balkana.

Kako je zaključio, Vučić je simbol evropske perspektive Srbije. On je ispunio svaki zahtev i svaku odgvornost, zbog čega zaslužuje poverenje birača.

Foto: Tanjug

- Reforme koje je sproveo su bolne, ali bez njih nema napretka. Nastavite putem reformi, jer će se to isplatiti. Srbija će biti ugledna članica EU i prevazići će izazove sopstvenom snagom - rekao je Šreder.

Beograđane je pozdravio i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto zahvaljujući se  Vučićuzbog prijateljskog odnosa prema Mađarskoj i njenoj vladi. Za njega je Vučić "hrabar čovek i hrabar lider".

Foto: Tanjug

- Takvi ljudi nam trebaju kako bi ojačali naše države i narode. U interesu je Mađarske da Srbija bude jaka, zato je neophodno da vaša zemlja što brže napreduje u evropskim integracijama. Tome će pomoći Vučić, a Mađarska će vas podržati - rekao je Sijarto, zahvaljujući na odličnom odnosu prema Mađarima kao nacionalnoj manjini u Srbiji.

Foto: Tanjug

- Nećemo dozvoliti da neko kaže da ste nepošteni prema manjinama, nećemo dozvoliti da vas neko blokira na putu ka EU. Srbija ima ključnu ulogu u  regionalnoj stabilnosti, zato treba da pomognemo Srbiji da bude jaka i stabilna - poručio je mađarski ministar.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić prisetio se bombardovanja 1999. godine, NATO agresije i njenih žrtava, ocenjujući to kao strašan zločin prema Srbiji i njenim građanima.

Foto: Tanjug

- Želimo da naša deca ne ginu za zemlju, već da žive što bolje. Za to ćemo se boriti i to će nam biti pobeda - rekao je Dačić, ističući da samo jaka Srbija može da zaštiti svoje interese.

Cilj su, kako je istakao, stabilnost, kontinuitet i sigurnost Srbije. Zato je Vučić zajednički predsednički kandidat. S druge strane nalaze se, kako smatra, destrukcija, pometnja i uništenje svega dobrog što je dosad urađeno.

Na izborima postoje i izmišljeni likovi, a glasanjem za njih glasate za sve one koji su uništili Srbiju od 2000. godine. Glasate za one koji će reći da je Srbija sama kriva za bombardovanje i da je trebalo da bude bombardovana. Glasate za one koji priznaju nezavisnost Kosova i Metohije, za one za koje je RS genocidna tvorevina. Pokušali su da napadnu Vučića svi na jednoga, a ja im kažem da će biti svi za jednoga - rekao je Dačić okupljenima u Areni.

Foto: Tanjug

Dačić je pozvao sve one koji su na izborima želeli da glasaju za njega, da svoj glas daju broju 6 - Aleksandru Vučiću.

Foto: Tanjug

Okupljene u Kombank areni pozdravio je potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj, prenoseći Srbima bratsku ljubav ruskog naroda i Vladimira Putina. Kako je istakao, danas je tužan dan za Srbiju, budući da obeležava 19 godina NATO agresije.

On je zamolio Srbiju za izvinjenje, jer tada njegova država nije pomogla svojoj bratskoj Srbiji, ali ističući da je Rusija danas drugačija.

- Rusija je uvek bila i biće zajedno sa Srbijom. Živela Srbija, živelo rusko-srpsko prijateljstvo - rekao je Tolstoj.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Izbori

#Miting

#Predsednički izbori

'