AKTUELNO

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izneo je javno činjenice koje se ne poklapaju.

Vuk Jeremić je gostujući u jednoj emisji sa nacionalnom frekvencijom izneo činjenice sa kojim je napao verodostojnost iskaza predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića. Jeremić tvrdi da Vučić ne govori istinu, međutim EU – Serbona je objavila spot u kojem razotkriva laži Vuka Jeremića.

On zparavo, gostujući u toj emisji, kaže da ne zna koji su tačno brojevi kada je reč o rastu Srbije.

- Premijer priča o tri ili četiri odsto. Pre neki dan stajao je pored Angele Merkel koja ga je pohvalila, jer Srbija ima rast od 1,16 odsto i on je nije ispravio – trvido je Jeremić.

Foto: Printscreen

Nakon toga, EU Sorbona objavljuje konferenciju za novinare, koja se održala 14.marta 2017. godine u Berlinu, na kojoj su govorili premijer Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel.

- Privatizacija državnih preduzeća doprinela je ekonomskom rastu od 1, 8 odsto u 2016. godini, što pokazuje da ste na pravom putu – izjavila je tada Angela Merkel.

Premijer Vučić se na to nadovezao.

- Imali smo rast 2016. godni od 2,8 odsto, ove godine će biti oko 3,5 odsto. Na dobrom smo putu što se ekonomije tiče i hvala gospođi Merkel na razumevanju i podršci i što zna kakvim smo putem morali da prođemo, što se reformi tiče– dodao je premijer.

Na to, vidi se sledeća izjava Jeremića u studiju televizije, koji zbunjeno kaže da ne zna ko zapravo govori istinu Merkel ili Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#Vuk Jeremić

'